Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Šikanovali ji, že je tlustá: Na protest se svlékla do plavek!

27. června 2017 | 06:00

Paris Harvey je třináctiletá dívka, která trpí poruchou metabolismu. Rychlen přibírá a hubnutí pro ni není snadné. Právě kvůli nadbytečným kilogramům bývá často obětí šikany. Postavila se jí však tím nejodvážnějším způsobem - svlékla se na veřejnosti do plavek. 

Kromě metabolických potíží Paris trápí také dysplazie kyčelního kloubu. Její levá noha je o 1,5 cm kratší než pravá, a proto v ní musí mít kolíky, které udržují kloub, ale tím také způsobují kulhání.

Tyto dvě skutečnosti vedou některé lidi k tomu, aby se ji posmívali a zesměšňovali ji, že chodí jako tučňák. Co asi takové posměšky mohou udělat s křehkou psychikou náctileté slečny?

"Byla jsem šikanována už v minulosti. Za nějakou dobu člověk začne věřit tomu, co lidé říkají. Začala jsem si být nejistá ohledně toho, jak vypadám. Není to ale tak, že celý den sedím doma a pojídám chipsy. Můžu jíst úplně stejné jídlo jako ostatní, přibírám ale mnohem rychleji. Necítím, že bych měla svoji situaci někomu vysvětlovat." říká k celé situaci Paris. 

Se šikanou se však rozhodla bojovat! Proto se na veřejnosti svlékla do plavek, vyfotila a tuto fotografii publikovala na sociální síti. Co tím způsobí, nemohla malá Paris tušit. Fotografie okamžitě obletěla svět a získala téměř 400 tisíc kladných reakcí.

I přes pár negativních komentářů, se kterými počítala, se Paris dočkala také obrovské podpory od cizích lidí. Sama uvedla, že ze sebe nechtěla udělat žádnou modelku. Chtěla pouze poukázat na fakt, že nezáleží na tom, jakou velikost oblečení nosíte, jak jste velcí nebo silní, ale že je potřeba být šťastní takoví, jací jste. I s nedostatky, kvůli kterým ale nemá nikdo právo se vám posmívat.

Autor: Aneta Pařízková
Video se připravuje ...