Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Horko? Díky těmto tipům vám make-up vydrží celý den!

  • 20. června 2017 | 06:00

    S make-upem je to v létě těžké. Jednou možností je se ho vzdát a vystačit si jen s krémem s UV filtrem a bronzerem. Nebo se můžete řídit našimi tipy a vyrazit do horkých ulic bez obav z toho, že za hodinu bude vaše líčení pryč!

  • Primer

    Pokud vás čeká důležitá akce i po práci nebo jen potřebujete, aby váš make-up prostě držel celý den, začněte primerem. Možná vám to připadá jako zbytečný krok navíc, ale je to přesně naopak. Primer, neboli podkladová báze, funguje jako photoshop pleti. Připraví na ní bezchybný základ pro make-up, prodlouží jeho výdrž, a navíc jemně vyhladí vrásky. Zároveň některé pleť i hydratují a chrání SPF faktorem. Pokud ho použijete, rozhodně uvidíte rozdíl!

    ...
    Autor: istockphoto.com

  • Správný make-up

    V letním období je potřeba trochu pozměnit naši rutinu. Hutné pleťové krémy by se měly vyměnit za lehčí hydratační textury, to samé platí i pro make-upy samotné. Pleť nepotřebuje takovou ochranu jako v mrazivých dnech, potřebuje hlavně dýchat. 

    Na léto by make-up měl rozhodně obsahovat SPF faktor a měl by být zmatňující. Můžete vyzkoušet CC nebo BB krémy, ale u nich je často problém s výdrží. Skvělou alternativou mohou být také minerální make-upy, které jsou sypké.

    Ve videu se můžete podívat na minerální make-up v akci:

    Video se připravuje ...
    Vyzkoušeno před kamerou: Ideální make-up na léto a suchý olej na pleť • VIDEO: Adam Balažovič/ BPŽ

  • Fixační pudry a spreje

    Cesta k perfektnímu make-upu po celý den vede přes fixační pudr a sprej. Fixační pudry bývají bíle nebo světle zabarvené, ale krásně splynou s odstínem pleti, proto jsou nazývány transparentní. Pleť zmatní a zafixují make-up. Další úrovní fixace je pak fixační sprej, se kterým si přestříkáte nalíčený obličej. A je hotovo!

    ...
    Autor: istockphoto.com

  • Ubrousky pohlcující mastnotu

    Jste zvyklá nosit ve své kabelce pudr, abyste se mohla přes den kdykoli přepudrovat, abyste se neleskla? Tak si do kosmetické taštičky přidejte ještě savé papírky, které pohlcují mastnotu. Pokud totiž mastnou pleť přes den jen přepudrujete, efekt bude krátkodobý. Mastnota totiž pudr rychle vstřebá a za chvíli se budete lesknout znova.

    Efektivnější je se mastnoty zbavit. A k tomu vám poslouží ubrousky. Ty přiložíte na nos nebo čelo a necháte mastnotu do nich nasáknout. Nemusíte se bát, že byste si otřela make-up, ubrousky zachytí jen to, co mají! Na odmaštěnou pleť pak můžete nanést pudr tak, jak jste zvyklá.

    ...
    Autor: istockphoto.com

    Tipy na produkty najdete ve fotogalerii:

     

Autor: luh
Diskuse ke článku
.