Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Máte úzké rty? Prozradíme vám triky, díky kterým budou vypadat větší!

  • 19. ledna 2017 | 06:00

    Většina žen touží po plných, krásně tvarovaných rtech. I v případě, že vám je příroda nenadělila, není důvod si zoufat. S jednoduchými triky při  líčení totiž vaše rty mohou vypadat mnohem plnější.

  • Peelingujte a hydratujte

    Autor: shutterstock.com

    Vaše rty budou automaticky vypadat plnější, pokud budou krásně hydratované, takže o ně důsledně pečujte. Nebojte se cukrového peelingu, který rty zbaví všech suchých šupinek, nebo je jemně namasírujte kartáčkem na zuby. A nezapomeňte je pravidelně hydratovat balzámem na rty.

  • Pomozte si korektorem

    Autor: shutterstock.com

    S korektorem dokážete doslova zázraky! Ovšem pozor, musíte si vybrat odstín, který odpovídá přesně vašemu tónu pleti a make-upu. Pomocí něj si rty jednoduše obtáhněte o kousek dál, než je jejich přirozená hrana. Pak jen naneste rtěnku, která se na okrajích vašich rtů s korektorem snadno spojí. Rty tak budou vypadat plnější.

  • Čarujte s leskem na rty

    Autor: shutterstock.com

    Lesk po celé ploše rtů působí poněkud lacině. To ale neznamená, že byste na něj měla zanevřít úplně. Naopak – pokud jej nanesete jen do středu vašich rtů, bude odrážet světlo přesně tak, že je dokáže opticky zvětšit a dát jim šťávu.

  • Tužku na rty ano, ale...

    Autor: shutterstock.com

    Je jasné, že pokud ke rtěnce navíc použijete i konturovací tužku, rty budou vypadat plnější. Dejte si ale velmi záležet na tom, aby barva tužky odpovídala barvě rtěnky a abyste je "do sebe" pomocí štětečku vystínovala tak, aby nebyl vidět přechod. Jedině tak má totiž tužka ten kýžený efekt.

  • Vyhněte se tmavým barvám

    Autor: shutterstock.com

    Pokud nemáte přirozeně plné rty, měly by pro vás vínové, hnědé a tmavě fialové odstíny být naprostým tabu. Vaše rty nejen opticky zúží, ale navíc vás i udělají starší. Místo toho volte všechny odstíny růžové, nude nebo korálové či zářivě červené tóny.

  • Matné rtěnky také ne

    Autor: shutterstock.com

    Stejně tak byste se jako majitelka úzkých rtů měla vyhnout matným rtěnkám, přestože jsou letos velmi trendy. Pokud vás nějaký odstín matné rtěnky přece jen uchvátí natolik, že si rtěnku nebudete schopna odepřít, vždy ji kombinujte s leskem, který v jemné vrstvě nanesete do středu rtů.

  • Použijte dvě nude barvy

    Autor: shutterstock.com
    Úzkým rtům velmi sluší nude – neboli tělové – odstíny, které je dokážou opticky zvětšit. Ideální pak je, když si na rty nanesete hned dvě rtěnky v tělovém odstínu. Tmavší naneste na celé rty, světlejší doprostřed a důkladně rozetřete doztracena. Rozjasňující efekt vám vykouzlí sexy plné rty.

    Další rady a tipy naleznete ZDE.

Autor: Brigita Zemen