Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Jak dodat vlasům objem, aby vydržel celý den? Pomůžou vám stylingové přípravky

..
30. srpna 2016 | 08:00

Božský objem je snem mnoha žen, a proto není divu, že na trhu je velké množství produktů, které přesně tohle slibují. Vybírat můžete mezi těmi, které se aplikují do čerstvě umytých vlasů před foukáním, ale  i mezi těmi, které aplikujete do suchých vlasů. Jak si vybrat a jak účes potom zafixovat, aby vydržel perfektní celý den?

Jak na objem

Nejzákladnějším produktem pro dodání objemu je pěnové tužidlo, které se používá do mokrých vlasů. Dnes už je na trhu spousta typů tužidel, od těch klasických pěnových přes tužidla ve spreji až po tužidla s dlouhou úzkou hubicí, která mají dokonale přesnou aplikaci. Použití je ale vždy víceméně stejné. Aplikují se do vlhkých vlasů, vždy spíš ke kořínkům, aby se vlas při foukání krásně zvedl a účes vypadal objemnější.

Video se připravuje ...
Jak dosáhnout dokonalého objemu vlasů? Pomocí tužidla s aplikátorem • VIDEO: Adam Balažovič

Dalšími přípravky pro objem, které používáte už do suchých vlasů, jsou nejrůznější objemové krémy nebo suflé, které vlasy nejen nadzvednou, ale i dotvarují, a hodí se tak spíš pro kratší účesy. Skvělými produkty jsou také objemové pudry. Ty nanášejte jen na pokožku hlavy, těsně ke kořínkům a jemně je do nich vetřete. Dokážou vlas opravdu dokonale a výrazně nadzvednout. Jejich nevýhodou ovšem je, že vlas zmatní, a na lesk tak můžete zapomenout.

Možná byste nečekala, že objemu můžete docílit i pomocí suchého šamponu, na který normálně spoléháte spíš jako na poslední záchranu. Důležité je aplikovat suchý šampon přímo ke kořínkům. Postupně si ve vlasech vytvářejte pěšinky a do každé stříkněte přípravek. Výsledkem je nevšední pudrová textura, které nedocílíte ničím jiným než právě suchým šamponem. Ideálně se hodí ale také jako finální styling po natáčení vlasů, protože vytvoří nedbalý vzhled, který je v dnešní době maximálně moderní. Po jeho nanesení stačí už jen účes upravit pomocí prstů a je hotovo.

Jak vlasy zafixovat

Nejjednodušším způsobem, jak zafixovat vlasy, kterým jste při foukání dodala objem, není nic jiného než použití klasického laku na vlasy. Aplikujte ho na suché vyfoukané vlasy, v mírném záklonu a z větší dálky, aby se do vlasů rozptýlil. Pravidlem také je vlasy při lakování probírat rukama, aby se lak dostal do celých délek a nevytvořil nežádoucí slepenou "helmu".

Video se připravuje ...
Jak používat lak na vlasy, aby účes nebyl slepený a vydržel celý den. • VIDEO: Adam Balažovič

Pokud máte krátké vlasy, můžete pro fixaci použít také gel s mokrým efektem, který byl velmi populární v 90. letech a nyní se opět vrací do módy. Při jeho aplikaci nezapomínejte, že přidat můžete vždy, ale ubrat nikdy, takže začněte opravdu s malým množstvím. Také s ním pracujte rychle, protože gel velmi rychle zasychá a fixuje opravdu silně.

Video se připravuje ...
Gel na vlasy se opět vrací do módy! Jak ho nanášet? • VIDEO: Adam Balažovič

 



Autor: Brigita Zemen