Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Velký test: Jak používat suchý šampon a který je nejlepší?

  • Video se připravuje ...
    10. dubna 2015 | 06:00

    Se suchými šampony se v posledních letech doslova roztrhl pytel. Už dávno to není jen produkt ve formě bílého prášku, který znáte z doby před 30 lety a který sice vlasy odmastil, ale současně pokryl bílým povlakem, který se z nich dal dostat jen umytím. Zeptaly jsme se proto kadeřníka Míry z pražského salonu Papilio, jak se suchými šampony pracovat a jaký na ně má názor jako profesionál. A při té příležitosti jsme je i otestovaly.

  • Klorane - editorka Radka

    Klorane Ortie, suchý šampon (150 ml), 179 Kč, koupíte v síti lékáren Dr. Max
    Autor: archiv firem

    Suché šampony si pamatuju z období dospívání v 80. letech, kdy to byla dost hrůza. Suchý práškový šampon udělal asi stejný efekt, jako kdybych se prošla prachem na stavbě. Zvláště v kombinaci s mými hustými vlnitými vlasy to bylo všelijaké. Proto jsem je od té doby radši ani nezkoušela. Suchý šampon Klorane pro mě proto byl příjemným překvapením – už proto, že je ve spreji. A nedostavil se ani obávaný efekt "prachu ze stavby", naopak, vlasy příjemně voněly a snad i na pohled působily dojmem, jako by byly čerstvě umyté. Nepoužívám ho moc často, raději mám pocit skutečně umytých vlasů, ale rozhodně poslouží výborně. Nevýhodou je vyšší cena.

  • Syoss - redaktorka Andrea

    Syoss Volume Lift Dry (200 ml), 89 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem

    Suchý šampon jsem se naučila používat teprve nedávno a musím říct, že jsem nadšená. Konkrétně výrobek od Syoss je perfektní. Sice trochu více bělí vlasy, takže je nutné ho opravdu důkladně vyčesat, výsledek však stojí za to! I na velmi mastných vlasech dokáže během pár vteřin vyčarovat dojem právě umytých. Pokud máte navíc vlasy načichlé třeba od vaření nebo cigaretového kouře a nestihla jste si je umýt, suchý šampon vytáhne i veškeré pachy a vlasy svěže voní po celý den.

  • Dove - redaktorka Maruška

    Dove Hair Therapy, suchý šampon (200 ml), 99 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem

    Vůči suchým šamponům jsem byla vždycky dost skeptická. Zastávala jsem názor, že prostě něco, co si nastříkáte na mastné vlasy, vás nespasí. Takže jsem se jim snažila vyhýbat jak čert kříži, až jsem se jednoho krásného dne dostala do situace, kdy jsem si prostě nestihla umýt hlavu a už ani „ledabylý“ drdol to zakrýt nezvládl. Zkusila jsem tedy použít suchý šampon od Dove a byla jsem mile překvapena! Vlasy najednou nabyly objemu, vůbec to nevypadalo, že by potřebovaly umýt jako prase drbání, a ještě navíc mi od suchého šamponu hezky voněly. Celý den jsem tak strávila s „falešně“ umytými vlasy, které i večer vypadaly, že to s nimi není tak hrozné, jak se zdálo ráno. Každopádně volila bych to stejně spíše jako takovou nouzovku a nespoléhala na to pokaždé…

  • Timotei - redaktorka Lenka

    Timotei, suchý šampon (245 ml), 99 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem

    I když jsem se v minulosti neodvažovala suché šampony vyzkoušet kvůli špatným zkušenostem z období dospívání, teď jsem si řekla, že nemám co ztratit. A byla jsem příjemně překvapena. Po jeho použití totiž už vážně nevypadáte, jako kdyby vám někdo na hlavu vysypal pytel mouky. Přestože jsem bruneta, po vykartáčování vlasů hustým kartáčem nebylo po jakémkoliv náznaku bílého prášku ve vlasech ani stopy. Původně těžká zamaštěná ofina byla opět vzdušná, bez známek mastnoty. Navíc jsem ocenila, že moje jemné, a tím pádem stále zplihlé vlasy získaly na objemu. Příjemným bonusem pak byla nádherná svěží vůně zeleného čaje.

  • Schauma - redaktorka Lucie

    Schauma Cotton Fresh, suchý šampon (150 ml), 80 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem

    Tento šampon od Schauma byl moje první zkušenost se suchým šamponem a musím přiznat, že jsem byla mile překvapena. Druhý den po umytí mám vlasy už mastné, ale po nanesení tohoto přípravku jsem mohla směle vyrazit do ulic a ušetřit drahocenné minuty (a i klasický šampon). Šampon stačilo nanést jen ke kořínkům vlasů a vyčesat a mastnota jako by se ztratila. Na dny, kdy ráno absolutně nestíháte, je to neocenitelný pomocník a v mé koupelně si místo rozhodně našel.

  • Oriflame - redaktorka Jana

    Oriflame, vyrovnávající suchý šampon pro mastné vlasy HairX (150 ml), 79 Kč, koupíte na www.oriflame.cz
    Autor: archiv firem

    První dojem z tohoto suchého šamponu rozhodně nebyl nejlepší. Vlasy se mi po něm zdály vysušené a poměrně se zacuchávaly. Pak jsem ale zjistila, že Oriflame vyrábí suchých šamponů víc a konkrétně tento je určený pro mastné vlasy, na kterých myslím bude fungovat přesně tak, jak má. Co mu ale nejsem schopna odpustit, je pro mě nepříjemná vůně, kterou cítíte ještě dlouho po nanesení. Na jeho obhajobu ale musím říci, že na vlasech nezanechával stopy a bylo velmi snadné ho vyčesat i z vlasů vymýt.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.