Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

7 nejikoničtějších účesů všech dob, které se nosí dodnes

  • 7. května 2016 | 06:00

    Stejně tak jako existují nesmrtelné trendy v oblasti módy, nevyhnuly se ani účesům. Není žádným překvapením, že tyto trendy určovaly především ikonické herečky a zpěvačky dané doby. Ženy po celém světě je obdivovaly a chtěly se jim přiblížit alespoň účesem. A některé z těchto trendů zůstaly nesmrtelné až dodnes.

  • Afro

    2697973:gallery:true:trueAfro frčelo hlavně v 70. letech a rozhodně si jej nemohla dovolit každá. Na afro jste totiž musela mít vlasy! Americká herečka a zpěvačka Diana Ross jej ovšem, jako jedna z mála žen, uměla nosit s grácií a sexappealem.

  • Blond vlny

    2697977:gallery:true:trueKaskádovitě sestříhané vlasy, ven vytočené vlny a přirozená blond, účes, který proslavila Farrah Fawcettová ve filmu Charlieho Andílci, kopírovaly tisíce žen po celém světě. Dnes už sice nepatří mezi nejmodernější, ale jde o klasiku, za kterou byste se rozhodně neměla stydět.

  • Vyčesaný drdol

    2697976:gallery:true:trueTento účes sice není na každodenní nošení, ale na snídani u Tiffanyho se hodí perfektně. Audrey Hepburn byla ve své době miláčkem žen i mužů a plakáty s její nezapomenutelnou rolí Holly Golightlyové se ve velkém prodávají dodnes. Chcete-li být elegance sama, tímto výčesem nic nezkazíte.

  • Hladký krátký sestřih

    2697974:gallery:true:truePřed tím, než Princezna Diana přešla na polodlouhé vlny a v 90. letech na krátký pixie střih, stala se v 80. letech ikonou stylu se svým krátkým, avšak stále elegantním sestřihem. Pravdou je, že pokud toužíte po krátkých vlasech, měla byste dnes jít do lehce moderního střihu, to ale nic nemění na tom, že i tento účes je mezi ženami stále populární.

  • Pin-up vlna

    2697978:gallery:true:trueMarilyn Monroe prakticky nikdy nezmizela z předních příček ikon ženskosti. K tomuto nakulmovanému účesu, který doplňuje ofina se zvednutou vlnou musíte doladit celkový styl, ale rozhodně to stojí za to! Móda amerických pin-upek se vrací, takže nahoďte kolovou sukni, podpatky a rudou rtěnku a vyrazte do ulic!

  • Pixie střih

    2697979:gallery:true:trueAž klučičí krátký pixie střih proslavila nezapomenutelná Twiggy a v prakticky nezměněné podobě ho dodnes naleznete snad v každé knize účesových trendů pro jakoukoliv sezonu. Krátké vlasy jsou zkrátka šik. A sluší ženě v každém věku.

  • 2697980:gallery:true:trueTento účes byl nejpopulárnější v 90. letech. V kadeřnictvích po celém světě bylo nejčastějším přáním zákaznic mít vlasy jako "ta Rachel ze seriálu Přátelé". Jennifer Aniston uměla ve své roli sestříhaný polodlouhý účes nosit. A i když je od té doby nosí podstatně delší, rozpustilá Rachel v ní je pořád.

Autor: Anz, brig
Diskuse ke článku
.