Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Vlasy od A do Z: Jak si správně nanést tužidlo, aby se dostalo všude?

Video se připravuje ...
Jak správně nanést tužidlo do vlasů?
VIDEO: Adam Balažovič
25. června 2016 | 06:00

Naučily jsme vás, jak si správně mýt vlasy, a teď přichází na řadu styling, který je také nezbytnou součástí péče o vlasy. V posledním dílu jsme vám poradily, na kterou partii vlasů nanášet olej. Teď vám ukážeme, jak si správně nanášet tužidlo, které vám zafixuje účes na celý den.

Pomocí tužidla si zpevníte vlasy a připravíte je na následující foukání a další styling, proto je nedílnou součástí péče o vlasy. Můžete si vybrat, jestli dáte přednost tužidlu ve spreji, pěně nebo krémovému. Krémové tužidlo vlasy hodně vyhlazuje, takže pokud toužíte po objemu a přirozeném rozcuchu, sáhněte raději po těch druhých.

Tužidlo ve spreji je pro domácí používání nejvhodnější. Aplikace je totiž velmi jednoduchá. Stačí do středně dlouhých vlasů rovnoměrně nastříkat zhruba třicet dávek. Možná se vám to zdá moc, ale je to zhruba pouhých 5 ml produktu. Důležité je především to, aby se přípravek dostal opravdu všude.

Pokud jste zvyklá na pěnové tužidlo, nenanášejte ho do vlasů pomocí rukou. Nastříkejte trochu na kartáč a aplikujte ho do vlasů tím, že je pročešete. Několikrát opakujte, aby se přípravek dostal opravdu do celých délek vlasů i ke konečkům. Jen tak bude finální styling opravdu perfektní!