Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Trendy boty na jaro: Víme, které musíte letos mít!

  • Video se připravuje ...
    14. března 2016 | 06:00

    Je čas uložit kozačky, farmářky, sněhule a boty s kožíškem na bezpečné místo a vyměnit zimní obuv za jarní. Zjistily jsme pro vás, jaké boty budou na jaře nejvíce letět. Vyberete si?

  • Slipery

    Jedním z nejvýraznějších trendů letošního jara budou stejně jako loni slip on tenisky, neboli slipery. Nazouvací boty charakteristické pružnými gumičkami jsou ale letos jiné díky kombinování více materiálů. V obchodech narazíte na kousky s flitry, třpytkami nebo třeba krajkou. Přestože jsou slipery letos mnohem nápadnější a odvážnější, i tak jsou stále univerzální. Můžete v nich vyrazit na výlet, protože jsou maximálně pohodlné, hodí se do práce i na večerní párty. Pokud jste si je nepořídila už loni, letos to rozhodně musíte napravit!

    Zoot.cz, Tamaris, 1799 Kč
    Autor: PP
  • Chelsea

    Dalším výrazným prvkem jarních kolekcí jsou stálice chelsea boots, které se objevily i v podzimních a zimních kolekcích loni i předloni. Stylové kotníkové boty oceníte především během chladnějších jarních rán i večerů. V aktuálních kolekcích velmi často narazíte na chelsea s perforací. Ta je letos výrazným prvkem nejen na botách, ale především i na kabelkách. Díky postranním gumovým vsadkám do nich lehce vklouznete, celý den se pak cítíte pohodlně a zároveň elegantně.

    Baťa, 1999 Kč
    Autor: archiv firem
  • Polobotky

    Dámské polobotky inspirované pánským botníkem jsou dalším výrazným trendem letošního jara. Skvěle nahradí lodičky, protože vypadají skvěle jak k šatům, tak i ke kalhotovému kostýmku. Jen si je při pořizování pořádně "prošlápněte", protože se může stát, že vás budou dřít na patě. V tomto případě je lepší dát přednost měkčí pravé kůži.

    Humanic, 2499 Kč
    Autor: archiv firem
  • Šněrování

    Asi největší novinkou a zároveň i nejvýraznějším prvkem letošního jara i léta je šněrování. To se objevuje na balerínkách, obuvi na klínovém podpatku, a dokonce i na lodičkách. Pokud si pořídíte boty se šněrováním, pamatujte, že je ideální kombinovat je s jednoduchým oblečením a nepřehánět to s doplňky.

    Humanic, 1399 Kč
    Autor: archiv firem
  • Třásně

    Nesmíme zapomenout ani na etno styl, který proniká nejen do našich šatníků, ale také do botníků. V obuvi se prvky etno stylu nejčastěji odrážejí zemitými odstíny a třásněmi. Ty skvěle oživí jakýkoliv typ obuvi a pozvednou váš outfit o třídu výš.

    Humanic, 1999 Kč
    Autor: archiv firem

Klíčová slova:  trendy, boty, obuv, jaro, jarní trendy, 2016
Diskuse ke článku
.