Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Holčička poprvé slyší hlas své matky. Podívejte se na dojemné video!

Video se připravuje ...
Holčička poprvé slyší hlas své matky. Podívejte se na dojemné video!
VIDEO: youtube.com/Christy Keane
29. června 2018 | 06:00

Když se mladá maminka Christy po porodu dozvěděla, že je její novorozená holčička hluchá, byla v šoku. S touto diagnózou se musela smířit. Později naštěstí zjistila, že existují vymoženosti, díky kterým může malá Charlotte konečně slyšet hlas své matky. Podívejte se na video!

Než se stal tento zázrak, byly to pro oba mladé rodiče opravdu krušné dva měsíce. Během těhotenství nikdo z lékařů Christy neupozornil, že je možné, že bude jejich dcera hluchá. Proto bylo zjištění ještě více šokující. „Nikdy jsem se nesetkala s hluchým člověkem, dokud jsem neporodila svou dceru. Já ani manžel nemáme v rodině nikoho, kdo by tímto postižením trpěl. Proto to byl opravdu šok,“ vzpomíná maminka.

Další testy ukázaly, že malá Charlotte trpí bilaterální ztrátou sluchu. „Má hlubokou ztrátu sluchu a není možné, aby se někdy vyléčila. Zůstane hluchá,“ dodává Christy. Rodina se naučila s malou Charlotte komunikovat a desetiměsíční miminko dělá obrovské pokroky, když začíná pomalu napodobovat různé zvuky. Díky naslouchátku dokonce poprvé nedávno slyšelo hlas své matky Christy. Pro obě to byl kouzelný okamžik plný dojetí. 

Malá Charlotte by během léta měla dostat kochleární implantáty, které se vkládají do vnitřního ucha a jsou účinnější než klasická naslouchátka. Malá holčička tak konečně bude moct vnímat okolí a poslouchat hlasy rodičů.

Autor: Aneta Valešová