Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Závislá na soláriu: Radši budu mrtvá a opálená, než živá a bledá!

4. června 2012 | 12:45

Svým zjevem je doslova posedlá. Od svých čtrnácti let už utratila milión korun, jen proto, aby měla stále hnědou kůži. Tehdy totiž Trish Paytas dostala k narozeninám poukaz do solária. Paradoxní je, že ho dostala od své matky!

A když říkám, že je dívka závislá, tak doopravdy je. Za svůj, poměrně krátký život, strávila celých 66 dní pouhým opalováním se v soláriu.

Znepokojující je, že nejvíce času tam právě trávila v době, kdy jí bylo sedmnáct let. Tehdy je lidská kůže daleko náchylnější k rakovině kůže než kdy jindy.

I přes všechna varování Trisha říká: "Radši budu mrtvá a opálená, než živá a bledá!” Když se zrovna “nesmaží” v soláriu, tak se opaluje na slunci. Samozřejmě ale bez opalovacího krému.

Musím vypadat skvěle!

V roce 2006 její posedlost dostala tak daleko, že si koupila samoopalovací  stroj, který stál v přepočtu 14500 korun. Od té doby za doplňování spreje platí zhruba 4000 korun každý měsíc.

Temperamentní blondýnka, která pózuje i jako příležitostná modelka spodního prádla, říká: "Rozhodně to stojí za všechny ty peníze. Pracuji přece v modelingovém oboru, takže musím stále vypadat skvěle."

Bledá a tlustá

Když byla Trish malá, děti si z ní dělaly legraci, protože měla porcelánově bílou pleť. "Cítila jsem se hrozně, takže jsem si slíbila, že zhubnu, a budu se opalovat." 

Trishina matka Lenna (53), ve snaze podpořit a pomoci svou dceru, neváhala a k narozeninám Trisha dostala poukaz do solária. Trisha ho ale dostala až ke svým čtrnáctinám. V Kalifornii je legální užívat solária právě od tohoto věku.

"Nejsem závislá!"

Dnes je to tak, že do osmnácti let je pobyt v soláriích v Kalifornii zakázán. Ale od 15 do 17 let je stále možnost, se tam dostat. Osoba ale musí mít souhlas rodičů.

Trisha říká: "Nejsem na opalování závislá! Můžu přestat kdykoliv se mi bode chtít. Ale na co? Opálená jsem spokojená a sebevědomější."

Autor: ema, Klena