Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Touha mít plné rty ji málem zabila, udělala z ní zrůdu!

16. května 2012 | 14:46

Kvůli své posedlosti krásou mohla zemřít. Závislost na zvětšujících injekcích do rtů se jí málem stala osudnou. Teď toho Lauren Smalley (30) lituje a snaží se ostatní ženy varovat, aby si na podobné kosmetické vylepšování dávaly pozor.


Třicetiletá Lauren Smalley je znetvořená injekcemi s příměsí chemikálií, které jí byly vpichovány do rtů. Kvůli tomu, aby měla dokonalý obličej, protrpěla hodiny a hodiny bolestivých procedur Bio-Alcamidových injekcí.

Její závislost začala už ve dvanácti letech, kdy experimentovala se svým vzhledem. Sama říká, že v té době byla svou vizáží doslova posedlá a často trpěla depresemi.

Lauren byly předepsány léky, nicméně nepomohly. V patnácti letech přišla na „kouzlo“ injekcí, které slibovaly výplně rtů. Tehdy byla ochotná měsíčně (!) za svou závislost utratit až 9 000 korun!

Lauren Smalley si neuvědomovala, že ji její závislost může i zabít
Autor: Profimedia.cz

Ale její posedlost jí málem dovedla až na smrtelné lože. Injekce totiž v tkáni způsobily malé nádory (tzv. granulomy) přímo na její tváři.

Infekce, která následovala, a se kterou musela být okamžitě hospitalizována, ji dostala až na operační sál. Chirurgové jí museli, kvůli obavám z otravy krve, odstranit výplň z jejího horního rtu.

Lauren Smalley, která dnes žije v Bristolu, říká: „Bio-Alcamid můj obličej naprosto zdeformoval a zanechal mi jizvy jak na duši, tak na tváři. Chtěla bych, aby byl můj příběh pro všechny varováním. Buďte prosím opatrní, když už jste se rozhodli používat chemické výplně rtů,“ dodává Lauren smutně.

Dodnes musí podstupovat drahé a bolestivé léčby, které jí pomáhají „zrekonstruovat“ její znetvořenou tvář. Krásná však už nebude nikdy.

Autor: ema