Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Omlazující spánek: Staňte se krásnější doslova přes noc!

7. září 2012 | 08:14

V době, kdy se odeberete do říše snů, pracuje vaše pleť ostošest: odčiňuje chyby, které se přes den nahromadily, a zároveň se regeneruje. Rafinovaně jí pomozte dříve, než ulehnete. Po omlazující spánkové kúře se pak budete cítit jako znovuzrozená...

Pleť se neunaví nikdy - dokonce i během spánku je aktivní a zahajuje očistné programy. Mezi půlnocí a třetí hodinou ranní je blokován stresový hormon kortizol, což znamená, že si v této době může pleť na čas oddychnout a je schopna začít se regenerovat. Tento proces můžete podpořit účinnými triky.

Čištění na dobrou noc

Je úplně jedno, jak špatně, unaveně a nevalně se večer cítíte (jestli je to po dlouhém pracovním dni nebo po bujarém večírku), čištění pleti byste v žádném případě neměla vynechat! Make-up, maz a částečky prachu ucpávají póry a následkem toho by se pleť nemohla optimálně regenerovat. Takže pryč s nečistotami! Výborně se k tomu hodí čisticí mléko. Pleť nejen rozjasní, ale podporuje i její buněčnou obnovu. Ať už máte pleť suchou, citlivou nebo mastnou, najděte si výrobek, který vám bude vyhovovat.

Krása
Autor: profimedia.cz
Dodejte pleti vláhu

Podařilo se a pleť je znovu svěží a čistá? Skvěle! Nyní jsou póry volné a pokožka je připravena přijímat ošetřující produkty. Účinné látky dobře pronikají do těla a tam zachraňují poškozená místa. Využijte toho a pomozte pleti rafinovaným zkrášlovacím programem. Prvním opatřením je nanesení pleťové vody obsahující například růže. Pleť se uvolní a bude působit kompaktněji.

Podpořte regeneraci

Od 40 let věku pleť už nezvládá noční buněčnou regeneraci příliš dobře. Potřebuje vaši pomoc, protože sama na to nestačí. Účinné látky retinolu, vitaminu C, ovocných kyselin a kyseliny salicylové podporují regeneraci pokožky. Ideální jsou i noční krémy s fytohormony a hroznovým extraktem (lze koupit v lékárnách a bioprodejnách). Rostlinné hormony napomáhají tvorbě kolagenu a elastických vláken, čímž se pletivo vyhlazuje. Výtažky zhroznových jadérek působí kromě toho i jako antioxidanty, které bojují proti předčasnému stárnutí.

Krása
Autor: profimedia.cz
Extra péče pro unavenou pleť

Po důkladném vyčištění potěší pleť pořádná dávka péče. Normální pleti postačí hydratační noční krém, který do pokožky jemně vmasírujte - a nezapomeňte ošetřit i krk! Citlivá pleť potřebuje na noc trochu více péče - kromě potřebné hydratace především jemné a uklidňující látky. Obzvlášť dobře se hodí krémy s přírodními mořskými minerály.

Náš tip: Před večerní procedurou vždycky používejte ochranné sérum proti vráskám.

Nezapomeňte na citlivé oční okolí

Pleť kolem očí je velmi citlivá, proto si každý večer rovněž zaslouží zvláštní pozornost. Na několik minut položte na zavřené oči vlhké, chladné pytlíčky čaje s heřmánkem nebo obyčejného černého čaje. Poté jemně vmasírujtedo očního okolí gel nebo krém.

Náš tip: Před nanášením krému si přiložte na tvář vlhký teplý ručník - tak se otevřou póry. Suché pleti chybí mastné kyseliny a voda. Koktejl z vitaminů a aminokyselin ji znovu dostane do formy.

Pro dokonalý dekolt

Ani péči o dekolt byste neměla brát na lehkou váhu, proto večer naneste vyživující masku s aloe a vitaminem E a nechte ji působit. Z výšky ji jemně vmasírujte do pokožky. To pleť osvěží, vyživí zevnitř a vyhladí jemné vrásky, které vznikají vysoušením pokožky.

Náš tip: Nakonec na dekolt naneste pár kapek levandulového oleje - tělesným teplem začnou páry éterických olejů stoupat, to vás uvolní a budete příjemně ospalá.

Takže, dobrou noc a krásné sny!

Krása
Autor: profimedia.cz

Autor: archiv BPŽ, Klena