Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

5 kosmetických tipů, jak omládnout o několik let. Zkuste je také!

27. srpna 2012 | 11:04

Omládnou o pár let se dá i bez pomoci kosmetických zákroků. Záhada všeho se skývá v make-upu. Musíme se ho totiž naučit správně používat, protože co je moc, to je někdy až příliš!


1. KROK: Méně pudru

Nejjednodušší omezení, které zvládne úplně každá z nás. Příliš mnoho pudru naši pokožku totiž zmatní a celkový vzhled vypadá nudně. Staře bude vypadat pleť, na níž nanesete až příliš tmavého sypkého prášku. Proto používejte co nejméně světlejšího pudru, nebo pudru s nepatrnými třpytkami, které rozzáří a rozjasní vaši pleť.

Kosmetika
Autor: Profimedia.cz

2. KROK:  Hydratační podklad

Čím starší jsme, tím víc dostává naše kůže zabrat, vysušuje se a stárne. Použijte proto hydratační emulze, matovací make-upy, nebo produkty s vazelínou. Tajemství je použít hydratační kosmetiku, která napne a vyživí pleť!

3. KROK: Vytvarujte obočí

Neupravené obočí přidává ženám vždy o pár let na víc. Pokud jste tedy jedna z těch, které tuto, velmi významnou část obličeje přehlížejí, pak čtěte. Svěřte se do rukou kosmetického salonu a nechte si „oblouky“ vytvarovat do tenké, přirozené linie. Poproste kosmetičku, aby vám ukázala, jak si obočí můžete dobarvit tužkou. Uvidíte, že bude vypadat daleko lépe!

Kosmetika
Autor: Profimedia.cz

4. KROK: Korektor

Podívejte se do zrcadla a identifikujte problémové oblasti, jako jsou skvrnky, kruhy pod očima, oblast pod nosem, atd. Pomocí tenkého štětce aplikujte korektor a mějte na paměti, že stejně tak jako pomoct vám může uškodit. Proto jen používejte jen na problémové oblasti, abyste nevypadala jako vosková figurína!

5. KROK: Denní rituál

Méně než pět minu vám zabere poslední, omlazující a zkrášlující trik tohoto manuálu. Večer před spaním, odličte oči olejovou bází, která vám krásně vyživí oční okolí, použijte peelingové odličovací ubrousky, a pleť jemně promasírujte. Nakonec použijte kvalitní mycí gel a pleť osušte čistým (!) ručníkem. Na noc naneste hydratační krém.

Kosmetika
Autor: Profimedia.cz

Autor: ema