Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

10 tipů, jak prožít život jako v romantickém filmu

  • Užívejte si života jako v romantickém filmu
    7. listopadu 2014 | 06:00

    V romantických filmech je život tak nějak krásný i když má hlavní hrdinka příšerné trable a pan Dokonalý je v nedohlednu.Chceme totiž věřit, že se vše nakonec v dobré obrátí a my stejně jako ona romantická hrdinka své štěstí najdeme, ať už bude jakékoli. V reálném životě je však cesta za štěstím trnitější, mnohem prozaičtější a odehrává se na pozadí nepoměrně všednějších kulis. Ale nic není ztraceno, máme pro vás x tipů, jak si ze života udělat romantický film snadno a rychle. Tedy alespoň občas. Záleží jen a jen na vás!

  • Usmívejte se

    žena úsměv
    Autor: Shutterstock

    Usmívejte se jen sama pro sebe. Usmívejte se na každého, koho potkáte. Na prodavačku v obchodě, na pošťáka, na učitelku vašich dětí, nebo jen tak při pohledu z okna tramvaje. Úsměv totiž romantické a nevšední okamžiky přitahuje a vyvolává. Budete -li se každý den usmívat na trafikanta, u kterého si kupujete noviny, brzy se začne usmívat také a odmění vás třeba hezkým komplimentem, který vám rozjasní jinak pošmourný den. Zářivý, zasněný, posmutnělý, potměšilý, rozverný - zkrátka jakýkoli úsměv je pro romantickou hrdinku nezbytný.

  • Obklopte se květinami

    Těšte se na jaro, i vám přinese štěstí a pohodu
    Autor: profimedia.cz

    Další nezbytnou disciplínou, v níž romantické hrdinky vynikají, je vonění ke květům, aranžování váz, trhání lučního kvítí nebo mrskání nevěrníků kyticemi čehokoli. K tomu všemu však potřebujete mít neustále po ruce květiny a tchyniny jazyky to právě nejsou. Vysaďte za okna muškáty, na zahradu kopretiny a růže a pokud zahradu nemáte, kupte si kytičku cestou z práce. Za prvé budete vypadat ukrutně romanticky cestou domů, a za druhé budete mít doma ve chvílích emocionálního vypětí k čemu vonět. PS. Bazalka a další bylinky se počítají také.

  • Bez čerstvé bagety ani ránu

    žena bageta
    Autor: Shutterstock

    Pokud romantické hrdince nekouká z kabely čerstvá bageta, jako by ani nebyla. Kromě toho, že vám voňavé, křupavé a nadýchané pečivo zvedne náladu, budete se alespoň chvíli připadat jako opravdová Francouzka. A to je prostě romantické.

  • Nakupujte na trzích

    farmářské trhy
    Autor: Shutterstock

    Právě tam totiž potkáte ty nejromantičtější muže na světě. Muže, kteří voní k jablkům a pečlivě vybírají tu nejvyzrálejší zeleninu. Nemluvě o tom, že můžete švitořit s prodejci a připadat si jako ve středomoří. nezbytnou rekvizitou je samozřejmě proutěný košík, ve kterém se bude váš nákup skvěle vyjímat. Ale vážně, nákup na farmářských trzích povyšuje prosté obstarávání potravy na umělecký zážitek.

  • Naučte se jezdit na koni

    žena kůň
    Autor: Shutterstock

    Nebo chodit po laně, hrát na klavír, mluvit francouzsky, cvičit tai chi nebo jinou ne právě životně nutnou dovednost. Romantické hrdinky jsou totiž vždy výjimečné v nějaké na pohled banální maličkosti. Věřte, že se budete cítit lépe a je dost možné, že v dobré náladě narazíte třeba na statného chovatele koní.

  • Hýčkejte si prdlé kamarády

    kamarádi
    Autor: Shutterstock

    Bez partičky potrhlých kamarádů by byly Bridget Jonesová stejně jako Carrie ze Sexu ve městě totálně namydlené. Správně namixovaný kolektiv přátel vám dodá pocit jedinečnosti i když budete v teplákách opékat buřty. A pamatujte, ve vašem kroužku by neměl chybět nějaký bohém, gay, nezadaná kamarádka, věčný popleta i slečna Dokonalá. Čím víc se s takovou slečnou Dokonalou kamarádíte, tím je vám jasnější, že dokonalý není nikdo.

  • Čas od času na vlastní pěst


    piknik
    Autor: Shutterstock

    Všimla jste si, že ty nejromantičtější scény se ve filmech obvykle odehrávají jen mezi dvěma lidmi? Že princové své princezny obvykle osloví, když se náhodou oba o samotě potkají v zámeckých zahradách nebo v cizí zemi? Naučte se vychutnávat si samotu. Jděte se sama projít, do kina, vyrazte si do neznámého města nebo rovnou do cizí země. Dobrodružství číhá za každým rohem, jen ho musíte pustit k sobě.

  • Neplánujte

    snídaně postel
    Autor: Shutterstock

    Dopřejte si čas od času nějakou nepředloženost. Zrušte návštěvu u rodičů, protože je krásně a chce se vám víc na procházku. Nechte sobotní gruntování na jindy, udělejte si dětmi brunch do postele a prolenošte den u pohádek a filmů. Nechte život jen tak plynout.

  • Pijte dobré víno


    U vodních znamení se můžeme poměrně často setkat s tím, že si dají skleničku na zahnání smutku.
    Autor: profimedia.cz
    ¨

    Pořiďte si lahev opravdu dobrého vína a vypijte ji sama. Samozřejmě nemusíte najednou. Zkrátka si najděte příjemné místo třeba doma, na chatě, na balkóně, v parku a vychutnejte si skvělé víno a ten pocit, že teď a tady jste jen vy a vaše myšlenky.

  • Mluvte s cizinci

    prodavačka
    Autor: Shutterstock

    Až na vzácné výjimky jsou všechny romantické hrdinky extrémně přátelské. Sotva vyjdou z domu, hned je zdraví sousedé, prodavači kávy, řidiči autobusu i cizí chlápek na zastávce tramvaje. To samozřejmě ve velkém městě není v reálném životě tak snadné. Je na místě být k neznámým lidem obezřetní, ale někdy stačí zvednou oči od mobilu a zjistíte, že každý den jezdíte do práce s těmi samými lidmi, že paní z mlékárny změnila účes a sousedovic mimino už běhá jako o závod. Zjistíte, že ti cizí lidé, nejsou už dávno cizinci a tak je správné se alespoň usmát a pozdravit, když je potkáte. Časem třeba prohodit zdvořilostní frázi a kdo ví, možná najdete nové přátele.

     

     

     

     

     

     

Klíčová slova:  romantický film, láska a vztahy
Diskuse ke článku
.