Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Proč muži nechtějí krásné ženy: Nedůvěra i ego

Rádi se podívají, doma jí ale nechtějí
4. dubna 2014 | 12:00

Muži si většinou ženu vybírají na první pohled podle vzhledu. Hluboko uvnitř jejich mozku je to tak zkrátka zakódované. Pokud ale nejste královna krásy, nezoufejte! Přišlo se na to, že muži o nádherné ženy v podstatě ani nestojí. Soužití s nimi jim totiž přináší značné problémy. I když se po takové ženě každý muž otočí, ve skutečnosti chtějí normální pohodovou partnerku, se kterou se budou cítit dobře.

Neustálé soupeření

Muži si pamatují ten moment, kdy nádhernou ženu viděli. Jak nutně potřebovali její číslo a chtěli ji zkrátka dostat. A jsou si velmi dobře vědomi toho, že nebyli ani první ani poslední. Strach, že ať vejde jeho drahá polovička kamkoliv, bude žádaná, je pro muže nesnesitelný.

Pro partnery je velmi těžké ignorovat muže, jež skládají jeho ženě tisíce lichotek a snaží se jí vetřít do přízně. Muži se tím dostávají do nepříjemného stresu a situace může eskalovat až do té míry, že budou odmítat svou polovičku doprovázet do společnosti.

Muž ženu zkrátka miluje a víc svůj vztah nechce řešit. Pokud ale neustále čelí výpadům svých konkurentů, jež jsou u nádherné ženy na každém kroku, jejich trpělivost se může vyčerpat. I z příjemného chlapíka se následně může snadno stát nerudný žárlivec, otravný neustálými hysterickými scénami.

Přehlížení a pomluvy

Když navíc nádherná žena vstoupí do místnosti, celý sál se za ní otočí. Ano za ní. Muže, který ji doprovází, postřehne málokdo. A právě to je kámen úrazu pro mužovo ego. Vždyť kdo by chtěl neustále stát ve stínu půvabné ženy, jež na sebe strhává veškerou pozornost. 

Zatímco okolní muži se snaží odtrhnout bradu od země při tom, jak zírají na nádhernou ženu, ostatní ženy hledají na vztahu jakoukoliv sebemenší chybu. A pokud muž také není zrovna playboyem, automaticky se předpokládá, že s ním žena zůstává kvůli penězům a že celý vztah je jen fraška. Mužské ego takové pomluvy velmi těžko snáší, zejména pokud se ani trochu nezakládají na pravdě. 

Nikdy si nebude jistý

Muž zkrátka chce mít své životní jistoty a stabilní partnerské zázemí mezi ně beze sporu patří. S krasavicí, ale tento pocit nikdy nenastane. Vždy se bude muset bát, že mu ji někdo atraktivnější odláká. To je pro muže velmi stresující a frustrující. 

I když je krásná žena čestná a za každou cenu mluví pravdu, v mužích bude vždy hlodat pochybnost, zda jí může věřit. Tento fakt, je zakořeněný hluboko v mužské povaze. Muži se navzájem znají a vědí, čeho jsou schopni. Proto preventivně nevěří ani ženám, jež jsou žádané. V této situaci hraje velkou roli i to, že pokud je žena překrásná a okouzlující, muži vedle ní mohou mít problém se svým sebevědomím.

Její ego

Krásná žena neustále od všech slýchá, jak nádherná a okouzlující je. Celý svět jí o tom odjakživa přesvědčuje. Taková chvála se dříve či později odrazí i na jejím egu. Žena si na tuto pozornost snadno zvykne a následně vyžaduje, aby se vše točilo pouze kolem ní. Muži ale potřebují svůj životní prostor a svou svobodu a mohou proto mít s egem takové ženy velké konflikty. Mužům je ale vlastní, že než aby se pouštěli do hádek, raději situaci předejdou.

Muži na rozdíl od žen nepřemýšlí nad vztahem. Zkrátka ženu milují a jsou s ní, dokud je situace uspokojuje. S krásnými ženami ale může nastat situace, že muži ve vztahu zůstanou právě kvůli vzhledu a budou přehlížet všechny špatné vlastnosti, které daná žena může mít. Po čase pak mohou zjistit, že jsou ve vztahu vlastně nešťastní. Proto raději vybírají ženy, které vnímají celostně jako osobu.

Autor: Kristýna Dolejšová