Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Kde hledat chlapa? Známe osvědčené zdroje!

Na prvním rande se snažíme zapůsobit
4. srpna 2011 | 16:00

Po marných pokusech potkat toho pravého už házíte flintu do žita a smiřujete se s věčnou samotou? Nedělejte to! Poradíme vám, kde hledat!

Stále více žen (ale i mužů) dennodenně řeší existenční otázku: Kde najít ten pravý prtějšek? Po mnoha nezdařených pokusech už nešťastníci uvažují, zda má vůbec význam někoho si hledat. Pokud číháte na budoucího partnera na diskotéce či čekáte na blesk z nebe, který vás zasáhne rovnou na ulici, přestaňte věřit na zázraky a raději se zaměřte na tři osvědčené zdroje volných mužů.

Tady jsou:

První zdroj - minulost

Setkat se s někým, koho jsme poznali dávno-pradávno, je poměrně jednoduché. Zavoláme si, napíšeme přes internet a dneska velmi oblíbený Facebook, navrhneme setkání po letech při kávě. Na sraz pak vyrazíme s naprostou samozřejmostí, bez pochybností a možná i s jemným lechtáním v žaludku. V hlavě se nám při tom vynoří vzpomínky na společně prožité chvíle, trochu nám září oči, protože se nám zdá, že tehdy to mezi námi možná příjemně jiskřilo...

Oba jsme uvolnění, hodně se smějeme, vzpomínáme na bývalé spolužáky, učitele, kolegy, známé. Čas letí a je nám spolu tááák dobře, tak nám dojde, že by vůbec nebylo špatné si to zopakovat. "V těchto situacích se velmi rychle vytvoří pocit intimity a vzájemnosti. Oběma se zdá, že mají mnoho společného, ​​že to jsou slušné základy, na kterých se dá budovat vztah. Nebezpečí je v tom, že poměrně dlouhou dobu jsou to reminiscence na společnou minulost, ale může přijít den, kdy se vzpomínky vyčerpají a dvojice zjistí, že si nemá o čem dál povídat," vysvětluje odborník na mezilidské vztahy Petr Šmolka.

Samozřejmě proto netřeba známost s muži, které známe sto let, zcela vyloučit, ale nezaškodí mít na paměti, že nás může skutečně spojovat pouze minulost, ačkoli to pár chvil může vypadat jako osudový vztah, který se pro nějakou příčinu (byli jsme mladí a hloupí ...) nenaplnil už před lety.

Druhý zdroj - náhoda

I v životě vznikají situace jako z romantických knih a filmů. Každé z nás se minimálně jednou přihodilo, že vyrazila na nezávaznou testovací kávu s mužem, kterého potkala jen tak náhodou. Když jsme nacouvaly do jeho auta, v knihkupectví jsme oba sáhli po téže knize, nebo se srazili ve vchodu do obchodu... Pokud to ovšem příjemně zajiskřilo.

803603:gallery:true:true

Je skvělé, že se to děje, protože tak se pro ženu otevřenou novým vztahům v podstatě nabízí nekonečná řada možností, jak někoho nového poznat. Ovšem první setkání po takovém seznámení se dá srovnat s bruslením po tom nejtenčím ledě. "Chybí společná historie a kromě chvíle, kdy se seznámili, ti dva o sobě nic nevědí, a proto jsou na obou stranách i velké rozpaky," říká Petr Šmolka.

"Nemají daná počáteční témata na rozhovor, není jasné, jak na druhou stranu zapůsobit. Žena neví, zda oproti sedící muž upřednostňuje hravou ďáblici, nebo usedlejší dámu. Nejrozumnější je ze začátku příliš nevybočovat žádným směrem, aby později, když se ukáže, co muž upřednostňuje, žena se mohal přizpůsobit," dodává.

Třetí zdroj - seznamka

Zkuste se ponořit do nekonečných možností internetového světa. I tam se dá najít velká láska, kamarád na popovídání nebo milenec.
Autor: PROFIMEDIA.CZ
Ať už jsou to inzeráty v novinách, nebo dnes mnohem běžnější internetové
seznamky, na tom nezáleží. V obou případech je zde seznamování zjednodušené tím, že je jasně daný cíl. Každý, kdo sem zabloudí, někoho hledá.

"Na druhé straně je takové seznamování těžší, protože pravděpodobnost, že narazíme na někoho, kdo nám skutečně vyhovuje a s kým chceme vytvořit vztah, je jedna ku dvě stě," říká odborník z poradny na mezilidské vztahy.

"Samozřejmě, může zaúřadovat náhoda a někdo potká přijatelného člověka již na třetím rande naslepo. Mnohem pravděpodobnější však je, že bude muset absolvovat mnoho pokusů, které skončí neúspěchem. Netřeba se však vzdávat, po první stovce to může konečně dopadnout," uzavírá s trochou nadsázky.

Pravdou ale je, že spousta lidí v dnešní době právě takto svůj protějšek našlo.

Autor: Lucia Skladanová, lesk.sk, Kbak