Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Pozvedněte své sebevědomí: Zaflirtujte si!

Partneři se často oslovují různými jmény a přezdívkami.
5. listopadu 2008 | 12:25

Zasněný pohled do očí, úsměv, mrknutí, lehký dotyk ruky (jakoby náhodou), to jsou osvědčené zbraně flirtování. A to je dokonalým lékem na podzimní depresi.

Nemusí to znamenat nic vážného, ale lichotivý zájem jiného člověka vám zlepší náladu, i když už léta žijete s jediným partnerem. Prý se nesluší, aby žena začala flirtovat. A proč? Prastaré pravidlo už dávno neplatí! Klidně převezměte iniciativu do svých rukou. Vyzkoušejte si naše rady, nevinným flirtem nemůžete nic zkazit.

Nebojte se trochu odvázat.
Autor: PROFIMEDIA.CZ/CORBIS, archiv Blesku - Martin Pekárek

Sebevědomí
Když flirtujete a od někoho dostanete pozitivní odezvu, hned se cítíte lépe. Obzvlášť, když už delší čas žijete v pevném svazku. Malý nevinný flirt vám pomůže zvýšit si sebevědomí i náladu. Budete mít pocit trvalé přitažlivosti. Tyto příjemné emoce si s sebou přinesete i domů, možná vám i pomohou vrátit do vztahu ztracenou vášeň. V té chvíli si zkrátka uvědomíte, že nejste na svém partnerovi tak docela závislá a že jste stále zajímavá i pro ostatní muže.

Řeč vašeho těla
Alfou a omegou flirtu je řeč těla. Ten, kdo chce úspěšně flirtovat, by měl dodržet tyto kroky: Třívteřinový kontakt s očima vyhlédnuté "oběti", šarmantní smích s pootevřenými ústy, živá gestikulace, silný hlasový projev, přátelský výraz tváře a tělo vždycky otočené ve směru k objektu zájmu.

Začněte rozhovor
Přemýšlíte o tom, jak se máte dát s neznámým mužem do řeči? Určitě vám přijde vhod stará otřepaná fráze o počasí. Nebo vyzkoušejte věty typu: "Chodíte sem často? Ještě jsem vás tady neviděla." Nebojte se být odvážnější, když vidíte, že se neznámý příliš ostýchá. "Dnes jste první člověk, který se na mě usmál. Mohu si k vám přisednout?"... A začátek rozhovoru je na světě.

226149:gallery:true:true

Neudělejte chybu
Nikdy neflirtujte s několika muži najednou. Při rozhovoru rozebírejte jen lehčí témata, v žádném případě se nesvěřujte se svými problémy nebo s minulostí či nespokojeností v současném vztahu. Nesledujte své hodinky, jinak bude mít váš protějšek pocit, že pospícháte nebo že se nudíte. Pokud vám muž pozorně naslouchá, zajímá se o probírané téma a aktivně se zapojuje do rozhovoru, je vaše úsilí korunováno úspěchem.

Když neuspějete
Vůbec nic se nestane. Zůstaňte v pohodě. Chyba nemusí být ve vás, možná měl ten neznámý jen špatný den, jednoduše nemá chuť nebo není zvyklý flirtovat. Příště vám někdo jiný úsměv určitě opětuje.

Nejlepší tipy na flirt

* Kavárny v uličkách nebo terasy restaurací jsou ideálním místem na flirtování během dne i pozdního večera.

* Nebojte se muži zalichotit, každému to zpříjemní den a zvedne sebevědomí, nezabírá to jen na ženy.

Autor: 

* Vypůjčte si psa své nejlepší kamarádky a vydejte se s ním na procházku. Určitě v parku či v lese potkáte mnoho lidí a téma rozhovoru je předem jasné - no přece vaši domácí mazlíčci!

* Začněte častěji cestovat hromadnou dopravou. Uvidíte, že když pojedete ráno 3 dny po sobě do práce autobusem, zjistíte, že na něj čekají stejní lidé. Pokud vám nějaký osamělý muž padne do oka, neváhejte se s ním dát do řeči: "Myslíte, že dnes přijede náš spoj konečně přesně?"

Autor: archiv BPŽ
Další články z kategorie
 
Sada tří cestovních kufrů
Kategorie Pobyty| Jídlo| Zboží
Celá Čr
2499 Kč
1399 Kč
sleva
44%