Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Hledáte životní lásku? Zkuste internet!

Pokud se s někým seznámíte přes internet, nerozvíjejte dlouhodobý e-mailový kontakt a co nejdříve se s dotyčným člověkem sejděte.
18. srpna 2008 | 09:18

Léto je obdobím flirtování a nových známostí. Jak ale najít toho pravého nebo tu pravou? Dnes lidé stále více spoléhají na internetové seznamky.

Tyto seznamky vítá jako prospěšnou formu navazování nových kontaktů dokonce 88 % uživatelů internetu. Vyplývá to z průzkumu společnosti Mediaresearch. Nejvíc účastníků výzkumu (70 %) vidí v internetu možnost, jak si najít spřízněnou duši k dopisování. Další hledají přátele na sport, koníčky a zábavu, případně na společné cestování. Inzeráty týkající se partnerství, lásek, flirtování nebo sexu vyhledává 59 % osob a z nich většina soudí, že na síti lze objevit i partnera pro vážný vztah. V západní Evropě je seznamování přes internet ještě běžnější. Spoléhá na něj například šest z deseti nezadaných Britů. Pro nesmělé typy je mnohem přijatelnější než návštěvy barů a jiných podniků. Kontakt přes počítač nahrazuje dřívější psaní milostných dopisů a navíc šetří čas. Psychologové ale doporučují: Pokud se s někým seznámíte přes internet, nerozvíjejte dlouhodobý e-mailový kontakt a co nejdříve se s dotyčným člověkem sejděte. Někteří lidé jsou totiž velice přitažliví, pokud jde o psaní e-mailů, ale při osobním setkání o ně ztratíte zájem. Ale rozhodně se této možnosti získat nové přátele neuzavírejte. Třeba někde čeká ten pravý.

Pokud se s někým seznámíte přes internet, nerozvíjejte dlouhodobý e-mailový kontakt a co nejdříve se s dotyčným člověkem sejděte.
Autor: SHUTTERSTOCK.COM

Autor: len