Hubnete? Náš seriál vám pomůže shodit 10 kilo do léta

Hubnete? Náš seriál vám pomůže shodit 10 kilo do léta
5. ledna  2015 
 05:30

Vyhlaste boj kilům navíc, která vás trápí, a zbavte se jich. Aby se vám to povedlo, musíte najít tu správnou motivaci, stanovit si cíl a počítat s tím, že zázraky se nedějí. Protože zkrátka nemůžete zhubnout deset kilo za měsíc, když vám kila nahoru přibývala roky. Abyste v tom nebyli sami, připravili jsme pro vás seriál, který vás shazováním kil provede. Budete si díky němu moci najít dietu na míru, vzorový jídelníček, pomoci vám může také poradna s otázkami a odpověďmi na téma, jak zhubnout. 

Už máte představu, kolik kilo chcete shodit? To byste měli mít, protože k tomu, abyste byli úspěšní, potřebujete co nejkonkrétnější představu. Nebo plán, chcete-li – například v podobě představy, že letos shodíte deset kilo do léta. 

Což je meta, při níž lékaři hovoří o úspěšném hubnutí a kromě lepší postavy bude vaším plusem také výrazné zlepšení zdravotního stavu. Prospějete především svému srdci a cévám, zároveň výrazně ulehčíte kloubům.

My vám chceme ulehčit hubnutí, a proto jsme pro vás kromě spousty pravidelných článků připravili videa se cvičením, dále podrobné týdenní vzorové jídelníčky pro různé typy lidí a sloužit vám bude i poradna odborníků

Chcete si udělat jasno mezi dietami a různými doporučeními? Určitě vyzkoušejte náš přehled diet

 

Dvě až tři kila měsíčně, tři důležité zásady

 

...
Autor: Shutterstock.com
Každopádně platí, že  maximem jsou dvě až tři kila měsíčně dolů. Klidně hubněte pomaleji, rozhodně však ne rychleji.  

Pamatujte si, že abyste dokázali zhubnout, nestačí slíbit si, že už se v životě pořádně nenajíte. Skutečné úspěchy vám přinese, když se budete držet následujících tří zásad.

 

1. Musíte mít reálné cíle

 

Naplánujte si, kolik kilo míníte shodit a za jak dlouho, s tím, že maximem jsou dvě kila dolů za měsíc. Že je to málo? Ale copak jste je nabrali rychleji? 

2. Najděte si nejlepší motivaci 

 

Nemá smysl hubnout, protože to dělají všichni kolem vás. Nebo proto, že do vás rýpe vaše kamarádka. Nižší váhy dosáhnete tehdy, když budete chtít být hubenější vy sami. 

3. Změňte životní styl 

Neberte dietu jako přechodné utrpení, které musíte nějak vydržet. Zkuste změnit svůj celkový životní styl tak, abyste už navždy jedli zdravěji a více se hýbali. 

 

S lékařem, nebo bez něj? 


Gynekologické vyšetření rozhodně nezanedbávejte!
Autor: Shutterstock.com
Většina lidí může zhubnout, aniž by kvůli tomu musela navštívit doktora.

Ale neplatí to u všech – ti, kdo mají desítky kil navíc nebo nějaké zdravotní problémy, by určitě měli začít odborným vyšetřením. 

Případně lze využít služeb výživového poradce, který by se měl prokázat nějakým osvědčením o vzdělání a který vás může vaším hubnutím provést. Na rozdíl od lékařského vyšetření však budete muset za jeho služby platit. 

BMI je zkratka pro body mass index a značí index tělesné hmotnosti. Spočítáte ho snadno s naší kalkulačkou BMI>>>

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji