Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Češky jsou samostatné, ale chybí jim sebevědomí

9. dubna 2011 | 12:45

SERIÁL - Jak nás vidí muži: Čím nám muži podle nich udělají největší radost? Jaké je naše nejslabší místo? V čem jsou Češky zajímavější než jiné ženy? Co se jim vlastně na nás líbí?

Před pár týdny jsem v jednom deníku četla článek o Američanu Marku Bernatovi, který na internetu hodnotí ženy z celého světa. A jak nás vidí? „Češky jsou většinou pěkné, ale laciné pseudozápadní holky, které mají rády nezávazný sex. Milují cestování, takže když jim zaplatíte dovolenou u moře, určitě s vámi pojedou.“ Podtrženo, sečteno. Jsme nenáročné rádodajky, které každý chlap utáhne na zájezd do Bulharska. Nadzvedlo vás to? Nás v redakci trochu ano, takže jsem si dala za úkol zjistit, co je na tom pravdy. Oslovila jsem tři muže. „Českého Japonce“ Tomia Okamuru, znalce etikety Ladislava Špačka a spisovatele, který napsal knihu Jak sbalit ženu, Tomáše Baránka. Zeptala jsem se jich, co si o nás, českých ženách, opravdu myslí.

Čím nám muži udělají největší radost?

Tomio Okamura
Myslím, že ohleduplností, galantností, nesobeckostí. Je povinnost nás, mužů, abychom vás, ženy, dělali šťastné. Musíme se snažit o to, abychom si zasloužili váš úsměv a pohlazení. Ženské srdce je velmi citlivé a nesmíme dělat nic, co by vás bolelo. To je můj názor. Proto se například s ženami zásadně nehádám a radši v rámci možností ustoupím.

Ladislav Špaček
Muži si myslí, že udělají největší radost výplatou, nebo když přivezou domů nové auto. Ještě pořád totiž nepochopili, že co dělá radost jim, je pro ženy nedůležité. Ženy ocení drobné projevy laskavosti a pozornosti. Když muž umyje nádobí, uvaří jí a přinese kávu, koupí růže, vezme ženu za ruku, pohladí ji, zalichotí. Tohle se muži teprve musí naučit.

Tomáš Baránek859347:gallery:true:true
Když vám dokážou naslouchat a porozumějí?

Jaké je naše nejslabší místo?

Tomio Okamura
Ve srovnání s muži jsou to u žen všeobecně emoce a city. Ale jsou to zároveň jedny z nejkrásnějších vlastností, které na ženách miluji. Mimochodem, scéna, kdy se krásná žena snaží vehementně přesvědčit ostatní o svém názoru, mi připadá vrcholně sexy.

Ladislav Špaček
Asi nedostatek sebevědomí. A pak že si nedokážete stanovit hranici, kam už muž nemůže. Že nejdete každou středu na kafíčko s kamarádkou nebo do galerie nebo do divadla… Žena by neměla být naplněná jen svou tradiční rolí hospodyně a tím, co jí dává rodina, ale je třeba, aby rozvíjela vlastní svět. Aby měla spoustu kamarádek, se kterými může probrat kabelky, jít na Sex ve městě...

Tomáš Baránek
Vzhled – vaše mylná představa, že nejste dost atraktivní.

V čem jsou Češky nejzajímavější?

Tomio Okamura
Procestoval jsem celý svět, všechny kontinenty kromě Antarktidy, a musím říct, že z celosvětového hlediska skutečně Češky patří spolu se Slovenkami a Polkami mezi národy s největším počtem krásných žen a dívek. Tisíce žen a dívek, které tady chodí běžně jen tak po ulici a nikdo si jich skoro nevšimne, by jinde považovali za největší krasavice ve městě. Toto mi připadá jako skutečně zajímavé a nenapadá mě vysvětlení, co je toho skutečným důvodem, kde a jak to vzniklo, že se tady rodí tak hezké ženy, a třeba v sousedním Rakousku či Německu nikoliv. Opravdu zajímavé! Teď přemýšlím, kdo by mi na tyto moje otázky mohl dát relevantní odpověď.

Ako dieťa som si musel denne čistiť topánky.
Autor: archív
Ladislav Špaček

Asi v tom, jak jsou relativně samostatné. Nakonec byly vychovávané s tím, že se musejí umět o všechno postarat. Když přišel muž s tím, že ztratil práci, žena se stejně musela postarat o to, aby nakrmila děti. A to jim zůstalo. Češky jsou neuvěřitelně vynalézavé v tom, jak pečovat o domácnost, zařídit to či ono, jak sehnat, co je potřeba... Život se s nimi zkrátka nemazlil.

Tomáš Baránek
V kombinaci krásy, chytrosti a skromnosti jsou podle mě nedostižné.

Co se vám na nás líbí?

Tomio Okamura
Jinakost. Nekonečně obdivuji a přitahuje mě to, jak jsou ženy po všech stránkách jiné než my muži. Je škoda, když se některé ženy a dívky chovají, mluví či se oblékají příliš mužně. A smutný jsem ve chvílích, kdy ženy a dívky mluví na veřejnosti vulgárními slovy, to se mi nelíbí.      
Ladislav Špaček
Bezpochyby to, jak vypadáte. České ženy jsou opravdu neuvěřitelně krásné. A nemyslím si to jen já. I v cizině mi muži často přiznávají, že z Čech znají Havla, pivo a krásu holek. Ne nadarmo je mezi topmodelkami tolik Češek.  
Tomáš Baránek
Prsa a zadek, přijde na to.

Diplomacie je základ každého vztahu. Umíme být ve vztahu k mužům podle vás diplomatky?

Tomio Okamura si pustil pero na špacír
Autor: Blesk

Tomio Okamura

Diplomacie v tomto kontextu zavání polopravdou. Takže bych řekl spíše láska, ohleduplnost a nesobeckost. A právě láska je klíčem ke všemu. Jestliže se dva lidé skutečně upřímně milují, vždy se „diplomaticky“ domluví. A podle mých zkušeností vůbec nezáleží na tom, jestli se jedná o Češku, Američanku, nebo Japonku.

Ladislav Špaček
Tak to ne. Jak to neumějí muži, tak se to nenaučily ani ženy. Alespoň ve většině případů. Neumějí užívat nástroje, jak si muže získat a vycházet s ním. Nemá cenu být za každou cenu bezprostředně upřímná. Když chlap přijde domů a první ho uvítá „Ty zas smrdíš!“, tak to fungovat nebude. Pokud se ho naopak žena zeptá, co úžasného zažil a udělal, tak mu brnkne na jeho nejcitlivější strunu – na jeho ješitnost – a on jí pak snese modré z nebe.

Tomáš Baránek
Jen do okamžiku, než vám dojde, že diplomacie vede k příliš nudnému, racionálnímu a poklidnému řešení.

Autor: Majka Vinická, Kbak