Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

6 tipů pro šťastné manželství i po dvaceti letech

I po dvaceti letech může být vaše manželství šťastné a harmonické.
16. listopadu 2010 | 11:43

Tohle zná mnoho žen. Spoustu let jsou šťastné v manželství, ale najednou přijde čas, kdy jim připadá, že se s manželem jeden druhému odcizují. Děti vylétnou z rodinného hnízda a jim zbude jen večerní mlčení u již několikrát opakované, rádoby vtipné komedie. Co dělat, aby manželství nevypadalo jako při držení bobříka mlčení?

1. Stop přesládlým přezdívkám!

Samozřejmě, něžný přístup je očekáván a cení se, ale čeho je moc, toho je příliš. Navíc by si každá několik let vdaná žena měla uvědomit, že její manžel už není ten sladký mládenec s hlavou v oblacích, kterému titul medvídek bude slušet, ale spíše zkušený medvěd... Navíc - medvídek možná přinese k snídani kakao, ale dokážeme si představit, že by nás v posteli nažhavil k vzrušující nepříčetnosti?

2. Více hádek neuškodí!

Nemyslí se tím takzvaná italská domácnost, kdy po sobě manželé hážou talíři. Stačí jen občas pročistit vzduch. To, že pár žije po pár desítkách let vztahu v souznění, je jasné. To ale neznamená, že by žena nemohla mít vlastní názor a musela se stále jen přizpůsobovat a dělat kompromisy. Jednou za čas si dupnout není vůbec na škodu!

3. Televize jako pozadí? Neexistuje!

Je to tak. Spousta párů to tak dělá. Přijdou z práce, u večeře si vymění pár nutných a nudných konverzačních témat, sednou si do obývacího pokoje na sedačku a tupě zírají na obrazovku televize. Proč se ale dívat na příběhy a erotické scény, kde figurují cizí lidé, když je můžou manželé dělat spolu? To je přeci lepší! Tak žádné výmluvy, vypnout televizi, zapálit svíčku, chvilku si povídat a pak hurá do peří na žhavou jízdu!

4. Zavři oči, překvapení...

I po několika letech soužití existují věci, kterými se dá partner překvapit. Ať už je to nové spodní prádlo nebo výjimečná večeře, jemu to určitě udělá radost. A pokud je alespoň trochu důvtipný, kladné následky na sebe nenechají dlouho čekat.

5. Pryč s noční košilí po babičce!

Ano, bavlněná noční košile je velice pohodlná. Všude vlaje, takže se do ní člověk může krásně zachumlat a spát jako v pohádce. Jenže přiznejme si to - moc sexy opravdu není. Takhle bude mít manžel jen těžko nějakou snahu o intimní zábavu. Takže košili po babičce dát charitě, koupit nějakou rajcovní, na nohy místo papučí podpatky a lekce svádění může začít!

6. Netravte společně všechen volný čas

Život s drahou polovičkou může být občas těžký, tak proč si neudělat chvilku sama na sebe? I kdyby se jednalo jen jednu hodinu týdně s kamarádkami na zumbě, doma dojde k velké změně ovzduší. Hned se člověk domů těší více. A když by tohle nefungovalo, přinejmenším se tak dá uniknout z každodenních povinností a starostí.

Autor: mivr