Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Češky jsou náruživé, ale chybí jim šarm!

8. dubna 2011 | 12:13

SERIÁL: Jsme možná nejkrásnější na světě, ale jaké ještě jsme v očích mužů? Jsme podle nich sebevědomé? Co nám chybí? A jaké jsme milenky? Jak nás doopravdy vidí muži? Na to jsme se zeptali trojice známých mužů.

Ve světě platí Češky za největší krasavice. Na druhé straně také za ženy, které neodmítnou nenávazný sex. Jak jsme si tuto nálepku zasloužili, nehodláme rozebírat. Protože jsme v redakci Blesku pro ženy opravdu samé ženy, rozhodly jsme se zjistit, co si o nás naši muži opravdu myslí. Na záplavu otázek svědomitě odpovídali „Český Japonec“ Tomio Okamura, znalec etikety Ladislav Špaček a spisovatel, který napsal knihu Jak sbalit ženu, Tomáš Baránek. Už nám řekli svůj názor jestli Češky umí vařit, pořádně se zasmát a jaký mají vkus.

Jsme sebevědomé?

Tomio Okamura
Myslím, že Češky jsou dostatečně sebevědomé. Líbí se mi ženy, které umí říct nám, mužům, jasně svoje názory, i kdyby byly opačné.

859353:gallery:true:trueLadislav Špaček

Myslím si, že ne, že se Češky ještě nevymanily z role hospodyň. Vidím to často ve společnosti, kdy je žena upozaděná za mužem. A dokonce dobrovolně. Muž přichází, abychom se pozdravili, a žena jde dva kroky za ním. Ona neumí jít vedle něj, přestože ona je okrasou páru. Co chlap?! Všichni muži vypadají stejně. Kdežto žena je ten překvapivý, úžasný a atraktivní prvek v páru. Takže ženy jsou ještě pořád trochu při zdi.

Tomáš Baránek
Méně, než by odpovídalo vaší přirozené kráse. Móda hubnutí a všemožného vylepšování vzhledu přišla ze zemí, kde se bez zásahu chirurga či specialisty ženy opravdu neobejdou. Ale chápu, že u nás je zase větší konkurence, takže je potřeba se nikdy nezastavit. Se sebevědomím by to ale nemělo mít co do činění.

859354:gallery:true:trueCo nám chybí?

Tomio Okamura
Více úsměvu a spontánnosti. To dělá všechny ženy věčně mladé a krásné. Připadá mi, že se tady lidé ve srovnání s mnoha jinými zeměmi nedokážou ve vzájemné každodenní komunikaci dostatečně otevřít.

Ladislav Špaček

Šarm. Tedy kombinace atraktivity, noblesy, zajímavosti a umění zaujmout. Když ve Francii vidíte, jak jde osmdesátiletá dáma po ulici, jak si sedá na kafíčko, jak si prohlíží svět a jak chce, aby si svět prohlížel ji… to je šarm.

Tomáš Baránek
Nějaká genetická mutace, která by způsobila, že byste chtěly sex od rána do večera na požádání.

Jaké jsme milenky?

Tomio Okamura
Češky jsou ve vztazích velmi otevřené. Všeobecně si myslím, že když se dva lidé mají opravdu upřímně rádi, tak je to vždycky krásný vztah. A pak vůbec nezáleží na tom, kdo je jaké národnosti. A pozor, láska není zamilovanost!

Ladislav Špaček
O tom opravdu nic nevím, ale z toho, co vypráví kamarádi, bych řekl, že vynikající. Snoubí v sobě atraktivitu, přitažlivost a krásu. Češky totiž patří mezi nejhezčí ženy na světě. To je neuvěřitelný dar, který jim příroda nadělila. A s tím souvisí to, že mají spoustu sexuálních příležitostí a zkušeností.

Tomáš Baránek

Náruživé.

Svět obdivuje českou krásu. Podívejte se také!

Jsme ženské do nepohody?

Tomio Okamura
Myslím, že Češky všeobecně patří mezi ženy, které si umějí poradit v nestandardních životních situacích. Češky jen tak něco nerozhodí, jelikož jsou zvyklé řešit různé obtíže. V tomto ohledu jsou třeba Japonky změkčilejší, příliš zvyklé na luxus, perfektní servis a vysokou životní úroveň. Takže na pustém ostrově bych si přál skončit asi raději s Češkou.  

Ladislav Špaček
Češky nejsou rozmazlené a je možné se o ně opřít. Je to dáno tradicí, kdy žena tvořila muži zázemí a on se o ni musel opírat. Když muž zkrachuje, vyhoří, přijde o všechno, tak je na nějakou dobu úplně na dně. A právě žena mu často pomůže, aby se z něj zvedl.

Tomáš Baránek

Někdy možná víc do nepohody než do pohody.

859350:gallery:true:true

Podle čeho si podle vás vybíráme muže?

Tomio Okamura
Jak tak koukám kolem sebe, tak bych řekl, že do dvaceti let věku je to pořadí kritérií: hezký a pak eventuálně hodný a chytrý. Po dosažení dospělosti se toto pořadí mění na solventní, schopný a až pak hodný a eventuálně ještě hezký. 

Ladislav Špaček
Kdyby si vybíraly podle toho, jak chlapi vypadají, tak bychom dávno vymřeli. Protože čeští muži se, v tom svém průměru, ještě nenaučili takové běžné věci, jako zahodit krátké ponožky, aby jim nekoukalo chlupaté lýtko, zahodit tesilky s rozkrokem u kolen, nenaučili se požívat deodoranty a parfémy ani být vůči ženám natolik galantní, aby se vedle nich cítily jako královny. A každá žena by se měla po boku svého muže cítit jako královna. To je prostě mužova povinnost. Ale na druhou stranu ženy na mužích oceňují jejich veselost, smysl pro humor, že umějí vydělat peníze... Vnější prvky zkrátka nejsou při výběru partnera tak podstatné.

Tomáš Baránek
Podle stejných kritérií jako ženy na celém světě. Měl by být mužný, zajištěný, chytrý, chápavý, oddaný a věrný jako pes.

Čím nám muži podle nich udělají největší radost? Jaké je naše nejslabší místo? V čem jsou Češky zajímavější než jiné ženy? Co se jim vlastně na nás líbí? To se dočtete už zítra ve třetím díle!

Autor: Majka Vinická, Kbak