Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Souboj pohlaví: Kdo víc lže a častěji pláče?

Miluji tě! Tak tuto větu říkají překvapivě častěji muži. Jakmile ale mají ženu jistou, zamilovaná slůvka se z nich zrovna nesypou
17. září 2010 | 06:22

Kdo myslí v sexu jen na sebe? Co pro koho znamená opravdové přátelství? A kdo říká více sladká slůvka »miluji tě«? Podle několika na sobě nezávislých výzkumů ve světě i u nás Blesk sestavil soubor rozdílů, které existují mezi muži a jejich něžnými protějšky už léta, a že jich není zrovna málo.

Muži jsou prý maminčini mazánci, ženy zase nevěrnice. Čekali byste opak? Jak se říká, protiklady se přece přitahují.

* Sobeckost

Ve chvílích, kdy by měli muži použít slovo my, používají většinou já, zatímco ženy používají slovo my ve chvílích, kdy by měly říct já.

* Přátelství

Pravidelně se s přáteli setkává 13 % mužů. S kamarádkami na kávu pravidelně zajde jen 3,9 % žen. Ženám pak obecně více záleží na hloubce přátelství než na kvantitě (počtu přátel a době strávené s nimi).

* Pláč

Pláčem zaberou miminka dívek i chlapců stejně času. Rozdíly se ale poznají v dospělosti. Ženy pláčou dokonce pětkrát častěji než muži, a to převážně večer.

* Kouření

Ženy kuřačky vykouří za den méně cigaret než muži, ale daleko častěji je pro ně důvodem, proč si zapálit, stres. Na nemoci způsobené dlouhodobým silným kouřením (nejméně 20 cigaret denně), umírá více mužů než žen.

* Upovídanost

Překvapivě se dá říci, že muži a ženy mluví přibližně stejně. Vypadne z nich asi šestnáct až dvacet tisíc slov denně. Nutno říct, že za hranici dvaceti tisíc se dostávají spíše ženy.

* Předehra

Ženy mají hmatové receptory několikrát citlivější než muži, a proto jsou také rády hlazeny a líbány a délka předehry je pro ně důležitá.

* Internet

Na internetu se vyznají spíše české ženy. Muži však překvapivě více nakupují na internetových obchodech.

* Mozek

Mužský mozek je v průměru o 10 % větší než mozek ženský. Sto gramů je rozdíl v jeho váze. Mozek muže ale v klidu pracuje jen ze dvou třetin, ženský z devadesáti procent. Navíc má vyšší počet neuronů.

* Lež

Muži lžou více než ženy. Průměrně zalžou třikrát denně. Ženám nějaká ta lež vyjde z úst dvakrát za den.

* Řízení auta

Emoce se u žen projevují více než u mužů. Daleko častěji jsou proto emoce u žen příčinou dopravních nehod. Muži přesněji odhadnou vzdálenost mezi auty i jejich rychlost, bezpečněji předjíždějí a snadněji parkují. Mnohem více času ale stráví blouděním. Ženy jsou totiž ochotnější se na cestu zeptat.

* Výchova

Matka chová své dítě spíše na levé ruce a otec spíše na pravé. Výchovu synů na sebe bere spíše otec, dcer spíše matka. Ochranářský pud mají ale více matky k synům a otcové k dcerám.

* Tělo

Děvčata jsou asi do dvanácti let tělesně vyspělá jako chlapci. V pubertě však chlapcům přibývají svaly, dívkám spíše tuk. V celkové tělesné hmotnosti mužů je zhruba 15 procent tuku a u žen 25 procent.

* Čištění zubů

Jen sedmdesát procent mužů si čistí zuby dvakrát denně. Ženy jsou v tomhle poctivější. Dvakrát denně si čistí zuby 84 procent z nich.

* Dýchání

Ženy se nadechují průměrně dvacetkrát za minutu, muži šestnáctkrát. Ženy tedy dýchají rychleji a tišeji.

* Miluji tě

Po několika týdnech vztahu říká »miluji tě« až šedesát pět procent mužů. Žen jen čtyřicet pět procent. Po půl roce je to ale jen sedm procent mužů, kdežto zaláskovaných žen je asi šestnáct procent.

* Sex

Muži jsou v otázce sexu daleko větší sobci. Jde jim mimo jiné o to užít si legraci a dosáhnout orgasmu. Ženy sex považují spíše za příjemné vyjádření zamilovanosti. Pro muže je dokonce sex jedním ze způsobů, jak se s partnerkou rozejít.

* Nevěra

Nedávný průzkum v Česku odhalil, že ženy jsou víc nevěrné než muži. Přitom nejčastěji jsou nevěrní lidé mezi 20–24 lety. Sedmnáct procent mužů by nevěru nikdy neodpustilo. Žen s tímto názorem je jen o procento méně.

* Vnímání

Muži vnímají pouze to, co chtějí. Dokážou například sledovat šest sportovních kanálů najednou, ale už nedokáží při sledování fotbalu poslouchat svou ženu. Oproti tomu žena, je schopná dělat více věcí najednou.

* Jazyky

Ženy mají lepší cit pro jazyk. Lépe vnímají význam slov a pravopis jim dělá méně problémů než mužům. Muži mají větší nadání pro učení se cizích jazyků.

* Posedlost

Ženy jsou náchylnější až k fanatickému vnímání náboženství a častěji končí v náboženských sektách.

Častěji také propadají esoterice, numerologii, astrologii a vykládání karet.

Autor: Jitka Pekařová, Kjak
Další články z kategorie