Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nej Zlatíčka 2010: Kojí i maminky v galerii!

1. října 2010 | 05:00

V galerii je již více než 5000 fotek. Krásné princezny, veselí rarášci, malí šmudlové i velcí rošťáci. A také maminky kojící právě ta svá milovaná zlatíčka. Pro někoho naprosto přirozená věc. Pro druhé zas nechutný exhibicionismus.

Příběh o čtyřiadvacetileté Angličance Aimee, kterou z nákupního centra Primark vykázala jedna z pracovnic když zde chtěla nakojit své jen měsíční miminko, vyvolal obrovskou vlnu diskuzí. Mladé matce prodavačka s vážným výrazem v obličeji oznámila, že má jít kojit do kabinky nebo okamžitě opustit obchod. Důvodem mělo být údajně to, že kojení obtěžovalo ostatní zákazníky. S čímž Aimee v žádném případě nesouhlasí.

Nádherný pohled na spokojenou dvojici

Podle mě snad není krásnější pohled, než na kojící ženu. Milující matku, která ke svému odhalenému prsu něžně tiskne toho malého, spokojeně vrnícího, tvorečka. A co si o kojení na veřejnosti myslí maminky, které se o tento láskyplný akt podělily i s čtenáři našeho webu?

„Když má miminko hlad, tak nevidím nic špatného na tom, že ho nakrmím. Rozhodně tedy nemám nic proti kojení na veřejnosti. Já jsem sice na veřejnosti nikdy nekojila, bylo by to totiž prakticky nemožné, vzhledem k tomu, že máme dvojčátka a jsou zvyklá jíst společně. Neobejdu se tedy bez kojícího polštáře,“ prozradila nám maminka čtrnáctiměsíční Anne a Nikolky.

Stejný názor má i maminka tříměsíčního Ríši: „Myslím si, že kojení na veřejnosti je naprosto přirozené. Malého kojím kdekoliv, když má hlad. Přece ho nenechám plakat. Někdy se však setkávám s tím, že se nad tím lidé v mém okolí pozastavují. Nechápu ale proč. Vždyť na tom není nic špatného ani pobuřujícího.“

Soutěž už je v plném proudu

Máte i vy doma podobné fotografie svých nejmilejších zlatíček? Nebo se prostě jen chcete pochlubit svými menšími či většími dětmi? Pak máte šanci právě teď! Blesk.cz totiž opět hledá ty nejkrásnější děti Česka. Přihlaste i to své do nejoblíbenější soutěže na internetu a vyhrajte jednu ze zajímavých cen.

První kolo soutěže začalo ve středu úderem poledne a vy jste již do soutěže přihlásili více než dvatisícedvěstě fotografií. Pokud jste se však o soutěži dozvěděli právě teď, nezoufejte! Šanci přihlásit ty nejlepší fotky svých "zlatíček" ještě do 1. kola máte až do neděle 10. října 12:00. Hlasovat pro vybrané fotky pak můžete v termínu od 11. října 12:00 do 5. listopadu 12:00.



Vaše dítko může soutěžit ve třech po sobě následujících kolech v šesti kategoriích. Po skončení každého kola budou ve všech kategoriích vyhlášeny vítězné fotografie, které se podle počtu obdržených hlasů umístily na prvních třech místech.

SOUTĚŽNÍ KATEGORIE

* Nejroztomilejší
* Nejvtipnější
* Největší rošťák
* Nejhezčí princezna
* Největší šmudla
* Nej sourozenci

JAK SOUTĚŽIT

Soutěže se může zúčastnit každý čtenář s fotografiemi v souladu s pravidly soutěže.

1. Založte si registraci „Můj Ringier“.
Jedná se o společnou registraci serverů www.blesk.cz, www. deniksport.cz, www.reflex.cz, www.iabc.cz, www.ahaonline.cz. Pokud již registraci máte, můžete ji pro účast v soutěži použít. Zaregistrovat se můžete na stránce muj.ringier.cz. Registraci si můžete založit ZDE.

2. Na stránkách soutěže se pak přihlaste pod svým uživatelským jménem a vyplňte on-line přihlášku.

3. Zároveň s přihláškou vložte první soutěžní fotografii.
V dalším kroku, a samozřejmě i kdykoliv později, pak můžete přidávat fotografie další.

PRAVIDLA SOUTĚŽE

Fotografie dítěte mohou do soutěže přihlásit pouze rodiče, resp. zákonní zástupci dítěte zobrazeného na fotografii nebo prarodiče dítěte zobrazeného na fotografii.

Maximální povolený věk dítěte zobrazeného na fotografii je 12 let.

Soutěžící může do soutěže přihlásit celkem maximálně 30 fotografií. Doporučená velikost fotografií je 1830 x 2151 px. Povolen je pouze formát jpg a maximální velikost souboru nesmí přesáhnout 10 MB.

Soutěžící může soutěžit ve všech kategoriích libovolně, vždy ale s jinou fotografií (tzn. jedna a tatáž fotografie nemůže být přihlášena do vícero různých kategorií). Jednou přihlášené fotografie jsou automaticky přihlášeny i do dalších kol soutěže, není tedy třeba přihlašovat stejné fotografie znovu.
Soutěžící se stává účastníkem soutěže po vyplnění přihlášky a vložením první soutěžní fotografie. Tím je mu automaticky vytvořen soutěžní profil.

Další fotografie do soutěže může vkládat ve svém profilu v období určeném pro přihlašování, tedy pro jednotlivá soutěžní kola v souladu s harmonogramem soutěže.

Úplné znění pravidel naleznete ZDE.

Autor: lena, Krvs