Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Šikana kojící matky: Běžte kojit do kabiny, nebo odejděte

Aimee jen chtěla nakojit své děťátko. To se ale nelíbilo prodavačce...
29. září 2010 | 12:40

DISKUTUJTE: Tak přesně tuto větu si vyslechla čtyřiadvacetiletá Angličanka Aimee Edwards, když chtěla v nákupním středisku Primark nakojit své čtyřtýdenní miminko. Nejprve si myslela, že si prodavačka dělá srandu. Když zjistila, že to myslí naprosto vážně, sebrala se a naštvaně odešla pryč. Měla na to prodavačka vůbec právo?

Aimee nevěřila vlastním uším, když jí prodavačka řekla s vážným výrazem ve tváři, ať jde kojit do kabinky nebo opustí obchod. Údajně tím obtěžovala ostatní zákazníky. "Kromě mě tam skoro nikdo nebyl," tvrdí Aimee, matka čtyř dětí.

Bylo to pro její dobro...

"Kojila jsem všechny své děti. Je to přece naprosto přirozená věc. Nevidím jediný důvod, proč by to někomu mohlo vadit. Nikde jinde jsem s kojením na veřejnosti problémy neměla. Nevím, proč to mělo ostatní obtěžovat. Jestli to tak je, nechci na takovém místě nakupovat," říká rozčilená Aimee.

"Prodavačka jen nabízela možnost, jak se při kojení cítit pohodlněji a příjemněji. Určitě tím nemínila nikoho urazit. Už děláme patřičná opatření, aby se podobné záležitosti neopakovaly," snažil se omluvit netaktní zaměstnankyni mluvčí obchodního domu Primark, který má sto čtyřicet tři poboček po celé Velké Británii.

A CO SI O TOM MYSLÍTE VY? ZACHOVALA SE PRODAVAČKA SPRÁVNĚ? POBUŘUJE VÁS KOJENÍ NA VEŘEJNOSTI NEBO JE PODLE VÁS NAPROSTO PŘIROZENÉ?

DISKUTUJTE POD ČLÁNKEM! VÁŠ NÁZOR NÁS ZAJÍMÁ!

jak se při kojení cítit pohodlněji a příjemněji
Autor: INT, mivr, lenak