Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Vaginální mykóza: Stačí prostředky z lékárny? A který funguje nejlépe?

Video se připravuje ...
Vaginální mykóza: Stačí prostředky z lékárny? A který funguje nejlépe?
VIDEO: Videoredakce ženských webů
14. června 2023 | 06:00

Vaginální mykóza je onemocnění, které žena pozná. Nepříjemné pocity svědění, pálení i výtok jsou často spojené s letními měsíci. Jak na léčbu? A fungují i nějaké babské rady, jak se mykózy zbavit? To v rozhovoru prozradí MUDr. Štěpán Machač, vedoucí lékař IVF Clinic. 

Během letních měsíců si ženy víc než kdy jindy stěžují na svědění, pálení nebo nepříjemný výtok. Na vině mohou být podle MUDr. Machače nejen mokré plavky, ale v podstatě i jakákoli změna prostředí, kterých je během horkých dnů nejvíce. Léto je totiž obdobím, kdy se koupeme, sluníme, více jíme a užíváme si pohody. To všechno může poševní prostředí narušit. 

"Je třeba si uvědomit, že ty kvasinky, které mykózu způsobují, jsou standardní součástí vaginálního prostředí. To znamená, že mykóza není nemoc, která se pohlavně přenáší nebo je získána nově. Dojde jenom k tomu, že laktobacily, ty hodné bakterie, které má každá žena ve své pochvě, se upozadí a kvasinky přerostou," popisuje MUDr. Machač proces nepříjemných změn. Jak se tomu účinně bránit a jak mykózám předcházet? Zjistíte ve videu.

Zajímá vás více podobného obsahu? Podívejte se na náš youtubový kanál Ženy na síti. Najdete zde rozhovory s odborníky i celebritami, reportáže nebo lifestylové video podcasty. 

Ženy na sítit - banner
Autor: Videoredakce ženských titulů

Autor: TeSim