Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Trápí vás váčky a kruhy pod očima? Místo drahých sér použijte věci ze spíže

  • Domácí působy, jak se zbavit nevzhledných kruhů a váčků pod očima
    9. dubna 2023 | 05:00

    Trápí vás kruhy a váčky pod očima, kvůli kterým si při ranním pohledu do zrcadla připadáte jako medvídek mýval? Než se rozhodnete utrácet tisíce za předražená oční séra se „zaručeným“ efektem, vyzkoušejte nejprve tyto babské rady. Uvidíte, že vás jejich účinky překvapí, a jako vítaný bonus ještě ušetříte.

  • Vznikají zadržováním tuku a vody

    Nejprve je dobré si ujasnit, jak takové kruhy pod očima vlastně vznikají. I když z nedostatku spánku je mívá občas každý, pro určité ženy představují trvalý estetický problém. Za jejich vznikem stojí obvykle zadržování tuku a vody v těle. Další příčinou mohou být rozšířené cévy a lymfatické žlázy, které se nachází v citlivější oblasti pod očima. Za tmavými kruhy tedy stojí nejen únava, ale i dědičnost, nezdravé stravování i různá dlouhodobá zátěž organismu. Díky následujícím domácím pomocníkům ze spíže je ovšem šance, že kruhy a váčky dokážete zesvětlit a úspěšně „uhladit“ prostřednictvím těchto několika triků.

    Video: Jak si vyrobit domácí masku, která vás zbaví váčků a kruhů pod očima? Podívejte se na video:

    Video se připravuje ...
    Vyrobte si domácí masku na kruhy pod očima a otoky! • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

  • Jídelníček obohaťte o železo

    S tmavými kruhy vám pomůže jídelníček obohacený o železo. A to zejména v případě, že ho máte nízkou hladinu v krvi nebo trpíte chudokrevností. Ta se právě odráží i na vzniku tmavě zbarvené pleti. Dopřejte si více čočky, fazolí, žloutků nebo červeného masa a dalších potravin, které jsou na železo bohaté.

  • Obklady z čajových sáčků

    Protizánětlivé a ozdravné účinky bylinného a černého čaje jsou všeobecně známé. Nejen babičky na ně z těchto důvodů nedají dopustit. Uvařte si heřmánkový, meduňkový, černý nebo třeba zelený čaj, nechte ho vychladnout na stále teplou, ovšem už příjemnou a snesitelnou teplotu. Pak už si jen dopřejte chvilku pro sebe, lehněte si na záda, přiložte čajové sáčky na víčka a relaxujte alespoň 15 minut. Kofein v černém a zeleném čaji a uklidňující bylinky, jako je heřmánek, vaše oční okolí dokonale povzbudí a při pravidelné aplikaci mu navrátí pevnost a svěžest.

  • Salátová okurka je přítelkyní pokožky

    Doporučení salátové okurky už vás asi moc nepřekvapí. Její účinky znají dokonce i scenáristé filmů, ve kterých si dámy při wellness dopřávají odpočinek s plátky okurky na očích. A dělají dobře. Okurky umí zesvětlovat oční okolí a navracet pleti potřebnou pružnost. Ideální jsou vychlazené plátky okurky, které jen stačí přiložit na oči, potažmo na celý obličej. A pak už zbývá jen čekat nejméně deset minut, až se osvěžující efekt oblíbené zeleniny dostaví. Po relaxační kúře si nezapomeňte ještě opláchnout obličej studenou vodou, uvidíte, že se budete cítit mladistvě a svěže. Stejné účinky má i okurkovo-citronová šťáva. Tu smíchejte ve stejném podílu a pak v ní namočte odličovací tampon a přiložte ho na obličej. Nechte působit alespoň čtvrt hodiny a pak tvář opláchněte vlažnou vodou, abyste se vyvarovala podráždění očí a jejich okolí.

  • Brambory mají zesvětlující účinky

    Blahodárné a zesvětlující účinky na pleť mají také brambory. Najdou tak své cenné uplatnění nejen na talíři, ale i v kosmetice. Umí perfektně mírnit otok očí a vypínat pleť. Celý proces „léčby“ kruhů je u brambor stejný jako u okurek. Stačí si dát tenké plátky z jedné brambory pod oči a nechat je nejméně deset minut účinkovat.

  • Rajčatovo-citronová šťáva prospívá pružnosti pleti

    Rajčata dokážou nejen s pletí, ale i s celkovým zdravím doslova zázraky. Prospívají srdci, cévám i pleti, kterou zpevňují. Navracejí jí pružnost, a tím zároveň zamezují vzniku vrásek. A jak vytvoříte prospěšnou rajčatovo-citronovou šťávu? Úplně stejně jako předchozí okurkovo-citronovou. Smíchejte šťávy ve stejném podílu a na tamponu naneste na pleť, nechte působit deset minut a poté pleť důkladně očistěte, aby se vám směs nedostala do očí. Mějte je proto raději zavřené a celý proces pro zesílení účinků opakujte dvakrát denně.

    Velký výběr kosmetiky pro krásnou pleť najdete na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Autor: Tereza Brožová
Diskuse ke článku
.