Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Zázračné brusinky: Na hubnutí i mužskou plodnost

8. února 2013 | 14:30

Je všeobecně známo, že brusinky jsou zdravé a pomáhají v boji proti zánětům močových cest.  Ale tyhle červené trpké plody mají i jiné blahodárné účinky.

Červené plody působí na tělo blahodárně, ať už si je dovolíte konzumovat samotné v čerstvém stavu, sušené, ve formě zavařeniny nebo džusu. Jen dávejte pozor, aby brusinkové produkty neobsahovaly příliš mnoho cukru.

Prevence proti nachlazení

Malé lesklé bobule v sobě mají vysoký obsah vitamínu C, proto jsou skvělou prevencí proti nachlazení a chřipce. Podle studií stačí například vypít denně dvě sklenice brusinkového džusu a máte vystaráno

Lepek může ve vašem trávicím ústrojí způsobit bolestivou alergii
Autor: Shutterstock
Žaludek i močové cesty v pořádku

Brusinky obsahují látku Proantokyanid, která zabraňuje usazování bakterií na sliznicích. Díky tomu snižují riziko vzniku zánětu močových cest, vředů v zažívacím traktu nebo rakoviny žaludku. Navíc brusinky posilují žaludeční stěnu a působí blahodárně na zažívání.

Víte, jakou barvu očí bude mít vaše miminko?
Autor: Profimedia.cz
Pro zdravé oči

Vitamín A, který je v brusinkách hojně zastoupen, je důležitý pro tvorbu očního pigmentu a zabraňuje zánětu očních spojivek.

Vitamín E proti rakovině i stárnutí

Tento vitamín je nejdůležitějším antioxidantem v těle, který chrání buňky před oxidačním stresem a volnými radikály. Proto zpomaluje stárnutí, a působí jako prevence proti bujení nádorových buněk.


Důležité je být každý den vyrovnaná.
Autor: profimedia.cz
Zdravé zuby

Látka Proantokyanid působící protipřilnavě, dokáže tak snížit počet bakterií v dutině ústní, na zubech a v mezizubních mezerách. Vytváří se tak méně zubního plaku, který je hlavní příčinou tvorby kazů a paradontózy.

Hsanka nám napsala s prosbou o pomoc. Požádali jsme proto psychologa!
Autor: Shutterstock.com
Pro žhavou no

Pozitivní účinky mají brusinky hlavně na mužskou potenci. Díky vitamínu A podporují činnost nervového systému, tvorbu pohlavních buněk a také plodnost.  Sloučenina epikatechinu a katechinu pak dokáže pozvednout mužské libido. Není proto divu, že v dřívějších dobách byli v Americe velice cenným platidlem.

Vše pro hubnutí a formování postavy - nejefektivnější přístroje, které pomohly již mnoha tisícům zákazníkům po celém světě
Autor: Netmedik.cz
Hubněte s brusinkami

Vláknina, obsažená v červených plodech, je důležitá pro správnou činnost střev a zažívání, snižuje cholesterol v krvi a podporuje štíhlou linii.