Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Krásná jako z Hollywoodu: Odhalili jsme tajné triky celebrit

Co jedí a jak cvičí? Šest celebrit promluvilo o svých dobrých návycích.
18. října 2012 | 06:28

Vždy vypadají božsky, jsou svěží a mají báječnou pleť. Jak dosáhnout perfektního vzhledu z červeného koberce? Šest slavných žen radí, jak se obejít bez drahé kosmetiky i estetických chirurgů.

Jogínka Jennifer

Herečka Jennifer Aniston vypadá ve věku 43 let naprosto senzačně. Sama říká, že za jejím mladistvým vzhledem je zdravá strava, pravidelné cvičení a celková vyrovnanost. Harmonii jí dodává jóga: „Díky ní mám štíhlejší nohy, silnější paže a lepší náladu.“

Jak to funguje?

Díky prastarému indickému cvičení si protáhnete tělo, zvýšíte jeho pružnost i stabilitu. Dlouhodobě umí také vyrovnat krevní tlak, zlepšit obíhání krve a posílit imunitní systém. Na podzim ideální!

...
Autor: profimedia.cz

Vodnice Beyoncé

Před natáčením filmu Dream Girls zhubla Beyoncé (31) deset kilo během dvou týdnů. Novinářům prozradila, že to bylo díky speciální detoxikační dietě, které obsahovala hlavně litry čisté vody. „Díky ní jsem se naučila pořádně pít,“ řekla zpěvačka.

Jak to funguje?

Dospělý člověk by měl vypít kolem dvou litrů vody denně. Kdo to zvládne, bude odměněn dobrým zažíváním, bystrou myslí a zářivou pletí. Pitný režim prostě hydratačním krémem nenahradíte!

Octomilka Fergie

Zpěvačka ze skupiny Black Eyed Peas spolkne každý den dvě lžičky jablečného octa. Ten je podle odborníků ideálním přírodním doplňkem, pokud chcete nakopnout svůj metabolismus. „Tenhle trik pro rychlé hubnutí mám od své osobní trenérky,“ přiznala Fergie (37).

Jak to funguje?

Je prokázáno, že jablečný ocet umí zbavit trávicí soustavu tuků a celkově zlepšit trávení. Zároveň zmírňuje pocity hladu, takže je to ideální dietní pomocník.

Čajíčkářka Gwyneth

 „Nevyšla bych z domu bez ranního hrnku zeleného čaje,“ říká herečka Gwyneth Paltrow (40). Dvojnásobná maminka na něj doslova přísahá: „Je dokonalý. Skvělý pro udržení váhy, pro vyrovnanou mysl i proti kocovině.“

...
Autor: profimedia.cz

Jak to funguje?

Zelený čaj je bohatý zdroj antioxidantů, především polyfenolů. Ty mají podle expertů protizánětlivé účinky, prokrvují mozek a dokonce pomáhají při prevenci rakoviny.

Cvičenka Emma

Hollywoodská kráska Emma Stone (23) zase nedá dopustit na cvičení pilates. „Shazovat kila Emma nepotřebuje, je přirozeně štíhlá,“ říká její trenérka Mari Winsor. „Na pilates se jí ale líbí, že zvyšuje pružnost a ohebnost.“

Jak to funguje?

Vzniklo jako rehabilitační cvičení pro zraněné vojáky, dnes ho najdeme na rozvrhu každého fitka. Podobně jako jóga pomáhá zpevnit svalstvo, zlepšit rovnováhu a udržet si zdravé tělo i ducha.

...
Autor: profimedia.cz

Vrabec Katherine

„Nejsem velká fanynka sportu,“ přiznává Katherine Heigl (33). Představitelka doktorky Izzie ze seriálu Chirurgové si postavu udržuje raději pomocí zdravé stravy. Denně sní pět malých porcí nutričně vyvážených jídel. Ty doplňuje lehčími kardio cviky.

Jak to funguje?

Výživoví experti se shodují, že častější porce „jako pro vrabce“ prospívají metabolismu. Jestli naopak celý den hladovíte a večer pak rabujete lednici, kila půjdou rychle nahoru a ani trávicí systém vám nepoděkuje.

Autor: mab