Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno, déšť 21°C

Ukliďte si v těle, podle feng-šuej

Detoxikace se nemůže týkat jen těla, ale také ducha, protože tělo (jin) a duch (jang) jsou spolu spojené a jedno působí na druhé.
24. dubna 2010 | 18:29

SERIÁL: Detoxikace je nejlepší prevencí všech možných zdravotních potíží. Pokud jsme nemocní, významně přispívá k léčbě. Kromě toho omlazuje naše tělo i ducha a celkově nás regeneruje.

„Žijeme v době, kdy jsme obklopení jedy, které dýcháme i konzumujeme v potravě a pijeme ve vodě. Dokud však nebude „detoxikovaná“ celá naše společnost, bude snažení o očištění těla jen kapkou v moři. Navíc detoxikace se nemůže týkat jen těla, ale také ducha, protože tělo (jin) a duch (jang) jsou spolu spojené a jedno působí na druhé,“ říká Jiří Černák, specialista na feng-šuej.

Všeobecně jsou pro detoxikaci a zmírnění našich aktivit podle feng-šuej vhodná takzvaná mezidobí země. Jsou to měsíce, ve kterých dochází k přelomu působení jedné energie ke druhé (např. z energie dřeva do energie ohně – tj. mezi jarem a létem apod.). Jsou to měsíce leden, duben, červenec a říjen. Tím, že k očistě těla i ducha a mysli využijeme toto přechodné období, vstoupíme do nového období připravené.

Pomocníci při detoxikaci

Jakou si vyberete kúru, je na vás. Obvyklí pomocníci při očistě jsou: citronové nápoje se zázvorem, rýže, řasy, pít by se měla teplá voda (říkáme tomu čaj bez čaje). Dále pak rostliny: kopřiva, spirulina, pšeničné klíčky, slunečnicová jádra, pohanka, chlorela, můžete využít i různé potravinové doplňky určené pro detoxikaci.

Ukliďte si doma

Měly bychom si uvědomit, že detoxikace se vztahuje i na prostor, ve kterém žijeme a pracujeme. Takže očista domova či kanceláře prostě patří k tradičním jarním úklidům. Této tradice bychom se neměly vzdávat. Při detoxikační kůře je nutné dýchat čerstvý vzduch – takže častěji větrejte.

Náš tip

Očistěte prostor

Kusy kamenné soli energeticky čistí prostor. Dejte je všude tam, kde cítíte potřebu očisty. Můžete si také připravit kvalitní očistnou koupel, přidáním soli do horké lázně. Koupíte je ve specializovaných obchodech.

Autor: Olga Poucheová, lena