Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Čaje lékárnice Kamily potěší duši, chuť i zdravíčko

Kamila Horníčková
20. června 2022 | 00:00
Prezentace klienta |

Kouzlo lékárny bývalo mocné: kdo do ní vstoupil a svěřil se s tím, co ho trápí, odnášel si po chvíli to, co mu lékárník na jeho neduh osobně připravil. Hrsti, špetky, kapky, odměrky byly očím nemocného skryty, sáčky nebo kelímky si proto lidé odnášeli domů s vírou, že kouzlo a znalosti v nich obsažené jim pomohou. Věřte tomu nebo ne, ale ještě stále to někde funguje. Třeba v Lékárna.cz v Chrudimi. Tam stvořila receptury moderních a zdraví prospěšných bylinkových směsí lékárnice Kamila Horníčková.

„Moje směsi jsou o zdraví, ale také o radosti a vitalitě v každém věku. Od každodenního čaje pro děti, přes čaj pro zdravé srdce, prohřívající, na dobrý spánek, chuť k jídlu i hmotnost pod kontrolou, na cukr v krvi, dobrou imunitu, krásnou pleť. Moc se mi líbí, že se můžu podělit s lidmi o svůj přístup k životu, co mi chutná, co mě léčí a co mi dělá radost. V každém doušku našeho Lékárníkova čaje je síla přírody a já ji moc ráda posílám těm, kdo nemají čas ji hledat a ladit sami,“ říká Kamila. Rituál popíjení bylinek patří nejen k ní samotné, ale k celé její rodině. „Každé ráno a večer si míchám směs na míru podle toho, jaký byl den, nebo co mě čeká či trápí. Ladím bylinky tak, aby mi výsledná směs ulevila, ale také mě potěšila chutí a vůní. To platí i pro Lékárníkovy čaje,“ dodává. 

Autor: PEARS HEALTH CYBER, s.r.o.

Bylinky na moderní způsob

Kamila do svých receptur promítla jedno svoje přání: aby byly moderní, voněly a chutnaly. A je za tím celý rok práce - vytipovat zdravotní indikace a příležitosti pro pití čaje, sestavit recepturu, najít dobré suroviny a pak už jen míchat, zkoušet. Po roce práce vznikly tři desítky receptur bylinných směsí, prvních 10 už je na Lékárna.cz v prodeji pod názvem Lékárníkův čaj. „Bez kvalitní suroviny to nejde, směsi jsem míchala z krásných a naprosto čistých bylin, listů i květů,“ zdůrazňuje.

Směsi cílí na každodenní problémy mužů, žen i dětí, a přáním Kamily je, aby je lidé měli chuť popíjet celý den, ne si uvařili hrnek, když je zrovna něco pobolívá. „Moje představa modernějšího pojetí bylinkových směsí se mi podařila naplnit, jsou jiné, než je u běžně prodávaných čajů obvyklé. A to na pohled a hlavně na chuť, to prostě musí každý vyzkoušet na svůj vlastní nos i jazýček. Já říkám, že jsou pro jazyk lahodné a pro tělo přínosné,“ objasňuje pojetí svých čajů PharmDr. Kamila Horníčková.

Autor: PEARS HEALTH CYBER, s.r.o.

Čaje potěší člověka, sáček přírodu

Kamila má v Lékárna.cz na starosti „zelenou lékárnu“, cesty ke zdraví přírodní cestou, která je i součástí jejího vlastního života. Proto asi nepřekvapí, že její originální léčivé čajové směsi jsou také originálně zabalené, a to do kompostovatelných, kompletně rozložitelných sáčků (tím se může pochlubit málokterý výrobce). Ve směsích uvnitř jsou vysoce kvalitní byliny, čisté a čerstvé, převážně od českých sběračů.

Lékárníkův čaj najdete výhradně na www.lekarna.cz, která je pojala jako vlastní značku, originál, který vyjadřuje přístup největší lékárny na českém internetu ke svým zákazníkům: léčivý a laskavý.

Kamila Horníčková
Autor: PEARS HEALTH CYBER, s.r.o.

Lékárna.cz má totiž nejširší nabídku produktů pro zdraví a krásu, ale také tým lékárníků, který kdykoli rád a ochotně poradí každému individuálně cestu ke zdraví. Takže pokud vás trápí zdraví, můžete se poradit s lékárníky, do jejich poradny vedou cesty telefonem,  mailem nebo přes chat a dokonce v ní mají i spoustu už „hotových“ rad pro ty, kdo se rádi probírají informacemi sami. A ještě jedno unikum, které jinde v lékárně nenajdete: garantují, že jejich rady fungují. Lékárna.cz se také jako jediná lékárna zaručuje za dobré rady svých lékárníků, garantuje vrácení peněz, a to na volně prodejné humánní léčivé přípravky (s výjimkou homeopatik) nebo zdravotnické prostředky zde zakoupené na základě rady lékárníka, podívejte se do Garance dobré rady.

Video se připravuje ...