Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Zážitek, ze kterého mrazí! Vyzkoušela jsem Wim Hofovu metodu na vlastní kůži

...
13. listopadu 2020 | 06:00

Patříte mezi zimomřivé jedince, kteří se s prvním náznakem nižších teplot balí do péřových bund? Situace, kdy se na malou chvíli ponoříte do ledové vody, je pro vás naprosto nepředstavitelná? Pomocí mysli však dokážete neuvěřitelné věci. Pokud se ji naučíte jen trochu ovládat, zjistíte, že situace, které by vás normálně dostaly do diskomfortu, si můžete nakonec zamilovat. 

 

„Vzadu mám přichystáno 140 kg ledu.“ Když těmito slovy začal Jakub Chomát, certifikovaný instruktor Wim Hofovy metody, svůj workshop, přepadly mě nejistoty. Opravdu jsem schopná do něčeho tak ledového vlézt? Nikdy jsem netrpěla výraznější zimomřivostí, ale ranní ledová sprcha mě z postele zrovna taky nevyhání. Byla jsem trochu nervózní, protože jsem nevěděla, co mě čeká, a přepadla mě nejistota, zda dokážu překonat sama sebe a vyjít na chvilku ze své komfortní zóny. O to ale právě šlo. 

Na workshopu se nás sešlo zhruba dvacet zvědavců. Někteří měli s otužováním už zkušenosti, pro některé byla tato oblast velkou neznámou. Já patřila do druhé skupiny. Sem tam jsem si doma vyzkoušela ranní ledovou sprchu, ale nevydržela jsem déle než pár vteřin. Stále mě však otužování lákalo, a proto jsem navštívila tento workshop. "I já sám jsem byl celý život zimomřivý. Zimu jsem neměl rád a chlad jsem si automaticky spojoval s nemocí. To se ale díky přenastavení mysli změnilo. Mysl je opravdu silný faktor. Chlad vnímám stále, ale změnil se můj vztah k němu. Zima už mi tolik nevadí a neohrožuje mě," začal vyprávět svůj příběh Jakub. 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Autor: Aneta Valešová
Video se připravuje ...