Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Rakovina mezi slavnými: Kdo onemocněl a vyhrál?

  • ...
    6. ledna 2020 | 06:00

    Rakovina patří mezi největší strašáky lidstva. Ročně na ni zemře asi osm milionů lidí, v Čechách přibližně sedmadvacet tisíc. Naštěstí roste počet těch, kteří se úplně uzdraví. A nemoc se nevyhýbá ani slavným a bohatým.

    Zdálo by se, že slavní a mocní by na tom, pokud jde o rakovinu, mohli být lépe než my běžní smrtelníci. Proč? Například kvůli tomu, že si díky vesměs nadprůměrným příjmům můžou dovolit zdravě žít se vším všudy, od luxusních potravin až po špičkovou lékařskou péči. Skutečnost je ovšem taková, že marodí stejně jako ostatní. Kdo tedy ze známých osobností (našich i zahraničních) nádorem onemocněl, a to dokonce v mladém věku? A jak se komu podařilo nad chorobou vyhrát?

  • Anna K. (54)

    Anna K.
    Autor: profimedia.cz

    Talentovaná, sexy a velmi oblíbená zpěvačka onemocněla rakovinou poprvé ve svých 44 letech. Jednalo se o nádor prsu. O nemoci veřejně ze začátku vůbec nemluvila a snažila se ji před okolím utajit. Později se ale rozhodla jinak. O své zkušenosti se podělila a začala ženy vyzývat k preventivním vyšetřením. Po osmi letech se u ní rakovina bohužel objevila na jiném místě znovu. Zpěvačka se nadechla a opět začala bojovat. Podstoupila náročnou léčbu, zvládla ji a dnes už je úplně zdravá.

  • Lucie Bílá (53)

    Lucie Bílá
    Autor: profimedia.cz

    Naše zřejmě nejslavnější zpěvačka podstoupila kvůli nádorovému onemocnění v roce 1999 operaci děložního čípku. Zákrok trval půl hodiny. I mnohonásobná Zlatá slavice poté apelovala na všechny ženy, aby nezanedbávaly pravidelná vyšetření. Ona sama měla velké štěstí – její nemoc byla podchycena včas a podařilo se ji úplně vyléčit. Dnes už o této nepříjemné epizodě svého života Lucie hovoří velmi nerada.

  • Ivana Jirešová (41)

    Ivana Jirešová
    Autor: profimedia.cz

    Populární herečka a příležitostná modelka řešila rakovinu děložního čípku dokonce už před 23 lety. Tehdy musela podstoupit celkem tři zákroky, aby se rakovinových buněk úplně zbavila. I když každý při slově rakovina myslí na smrt, herečka si v době onemocnění nic takového nepřipouštěla. "Byla jsem hodně mladá, brala jsem to jako normální zákrok. Dnes chodím pravidelně jednou za rok ke gynekologovi, nic už nenechávám náhodě,“ říká.

  • Kylie Minogue (51)

    Kylie Mingoue
    Autor: profimedia.cz

    Vzrůstem maličká, přesto velmi sexy a krásná australská zpěvačka a herečka onemocněla rakovinou prsu, a to ve 36 letech. Na onemocnění přišla tak, že jí začala být podezřelá obrovská únava, větší, než jak byla i při svém náročném životě zvyklá. Šla k lékaři a při celkovém vyšetření se na onemocnění přišlo včas.

  • Anastacia (51)

    Anastacia si vzala velmi odvážné šaty, ve kterých ukázala i jizvy po operaci prsou.
    Autor: Profimedia

    Popová americká star onemocněla také rakovinou prsu, a to v 34 letech. Nenašla si bulku ani nebyla na vyšetření – na nádor se přišlo tehdy, když se zpěvačka rozhodla podstoupit chirurgické zmenšení poprsí. Po deseti letech se jí pak choroba vrátila. Anastacia si nechala z preventivních důvodů odstranit obě ňadra a v současné době je už úplně uzdravená. Jak ale sama přiznává, prošla si peklem. Už kvůli těžkému rozhodování se o mastektomii – odstranění ňader.

    Další celebrity, které nad touto zákeřnou nemocí vyhrály, najdete v lednovém čísle Blesk zdraví, které seženete na stáncích. Nebo si ho můžete v tištěné či elektronické podobě objednat ZDE >>>

    6111701:gallery:true:true

     

Autor: sia
Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...