Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Nezapomeňte na kvalitní opalovací krém! Vyhnete se nejen spálené kůži

21. května 2018 | 00:00
Prezentace klienta |

S blížícím se časem letních dovolených se většina z nás začíná zajímat o možnosti ochrany před sluncem. Správnou péči o pokožku byste zejména v letních měsících rozhodně neměla podceňovat. Nedostatek slunce vyvolává pocit únavy a deprese, nadměrné slunění zase způsobuje stárnutí kůže. Seznamte se s riziky spojených s opalováním.

Používejte jen kvalitní opalovací přípravky

Ať už patříte mezi typ žen, který svou pokožku vystavuje slunečním paprskům při každé příležitosti, nebo se naopak sluníte jen velmi zřídka, nikdy byste při tom neměla zapomínat na použití kvalitních opalovacích přípravků. Tím totiž předejdete rizikům, která jsou spojená se spálením pokožky. Mezi ně patří kromě rakoviny kůže také alergie, podráždění, stárnutí kůže a ztráta její přirozené elasticity.

Mýty o opalování

Jedním z nejvíce rozšířených mýtů je tvrzení, že se při použití přípravku na opalování neopálíte. Opak je však pravdou. Opalovací krém pouze zabraňuje tomu, aby se škodlivé UV záření dostalo až na pokožku. Mezi další mýtus patří domněnka o tom, že se ve stínu nelze spálit. Ani to není bohužel pravda. Sluneční záření totiž prostupuje i přes mraky, ale jeho intenzita je díky nim o něco nižší. Bez opalovacího krému je spálená pokožka nevyhnutelná.

Čím jste světlejší, tím vyšší ochranný faktor potřebujete

Hnědnutí kůže způsobuje kožní barvivo zvané melanin, které je přirozeným ochranným filtrem. Čím méně má vaše tělo melaninu, tím větší je riziko poškození pokožky. Výběr vhodného opalovacího krému by měl podléhat vašemu fototypu. Obecně platí, že čím jsou vaše oči, vlasy a pokožka světlejší, tím vyšší ochranný faktor potřebujete.

Pro opravdu kvalitní kosmetiku si zajeďte do FAnn parfumerie ve Fashion Arena Prague Outlet, kde můžete vybrané produkty zakoupit až o 70 % výhodněji. Naším tipem je špičková kosmetika Piz Buin.

Video se připravuje ...