Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Pondělí bylo nejdepresivnějším dnem roku! 6 tipů, jak zatočit se smutkem!

  • Nenechte se nejdepresivnějším dnem roku vyhodit z kolejí.
    19. ledna 2015 | 10:58

    Druhé lednové pondělí je podle odborníků nejdepresivnějším dnem roku. Může za to prý únava z vánočních oslav, ale také finanční kocovina z vánočních nákupů, slabá vůle, kvůli které po dvou týdnech vzdáváme novoroční předsevzetí, a nedostatek světla. Víme, jak s mizernou náladou zatočit.

  • Relax ve vaně

    Relaxujte
    Autor: Shutterstock.com

    Dopřejte si horkou bublinkovou lázeň. Alespoň 15minutový relax v provoněné vaně dokáže učiněné zázraky. Navečer vás dostane do pohody třeba levandule. A pokud nemáte vanu, zkuste některý z relaxačních sprchových gelů s éterickými oleji, osobně mám ráda značku Radox. Dlouhá horká sprcha pomůže také. 

  • Vyžeňte se ven

    Autor: Shutterstock

    Udělejte si procházku. Třeba místo oběda se 15 minut procházejte. Nebo cestou z práce. Máte-li psa, udělejte si čas a jděte s ním ven alespoň na hodinu. Váš mazlíček vám bude vděčný a vy se krásně provětráte. A pokud se cestou máte kde stavit na dobrou kávu nebo čaj, neváhejte.

  • Vyplavte se

    V bazénu se můžete zabavit i jinak.
    Autor: profimedia.cz

    Nepotřebujete být v kondici, abyste se pěkně protáhla v bazénu. Hoďte do kabely plavky a ručník a zamiřte do nejbližšího plaveckého bazénu. 15 až 30 minut plavání podle vašich sil vám do hlavy nažene potřebné endorfiny, protáhnete tělo a zdravě se unavíte, takže se vám bude dobře spát.

  • Vyžeňte ji v sauně

    Klasická sauna přece jen zabere nějaké to místo. My jsme pro vás našli takové, které s nadsázkou strčíte i do kapsy.
    Autor: netmedik.cz

    Ať už ve spojení s bazénem či bez, má i sauna antidepresivní účinky. Prohřejete tělo, zbavíte se toxinů, v klidu sauny si odpočinete a domů půjdete jako znovuzrození. Nejlepší je jít samozřejmě s kamarádkou nebo v partě, protože můžete během saunování probrat všechno důležité a pak se stavit v nějaké občerstvovně doplnit tekutiny.

  • Solárium vás udělá šťastnější

    Opalujete se pravidelně v solárku? Zvyšujete si tím riziko vzniku rakoviny kůže...
    Autor: profimedia.cz

    Máte-li málo času, zkuste solárium, které pomáhá tělu s tvorbou hormonu štěstí serotoninu. Dnes ho najdete pomalu na každém rohu a 10 minut "sluneční" lázně dokáže úplné zázraky. Ve většině solárek vám navíc prodají jednorázové balení ochranného oleje či mléka, takže se ani nemusíte stavovat doma. 

  • Chvalme čokoládu

    Autor: Shutterstock.com

    Padá-li na vás splín a nemáte-li šanci ho zahnat ničím z výše uvedeného, poslední záchranou je čokoláda. Kvalitní hořkou čokoládu seženete v každé večerce. Jediné, co pak potřebujete, je udělat si příjemné osvětlení, na chvíli se natáhnout a vychutnat si ji. Osobně si ji svařuji s mlékem, protože horká čokoláda je podle mě nejúčinnější antidepresivum vůbec.

Diskuse ke článku
.