Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Kancelářské zlozvyky, které nám ničí zdraví! Zbavte se jich!

  • Okusování tužky není pro vaše zuby nic zdravého.
    30. března 2014 | 12:00

    Trávíte většinu svého času prací v kanceláři? Možná vás to překvapí, ale právě v tomto zaměstnání se dopouštíme největších hříchů, které se podepisují na našem vzhledu i zdraví. Zatočte s nimi!

  • Hraní si s vlasy

    Mnoho žen pracujících v kanceláři má během dlouhých pracovních hovorů nebo při vymýšlení reprezentativního mailu tendenci sahat si do vlasů. Kroucení pramínků i jiné pohrávání si s vlasy se ovšem může velmi negativně podepsat na jejich kvalitě. Vlasy se mnohem více lámou a jsou náchylné k vypadávání.

    Kancelář
    Autor: Shutterstock
  • Podpírání hlavy

    Téměř každý z nás se v práci někdy cítí unaveně, a tak si podpírá hlavu pomocí rukou. Sáhněte do svědomí, a pokud to děláte denně, měla byste se to co nejrychleji odnaučit. Častý a velmi těsný kontakt prstů či dlaně s obličejovou pokožkou způsobuje vznik pupínků. Nečistoty z rukou se totiž snadno dostávají skrze póry do kůže.

    Kancelář
    Autor: Shutterstock
  • Častě mytí rukou

    Kvůli celodennímu ťukání do klávesnice, sahání na myš a klik od dveří mívají lidé pracující v kancelářích nutkavou potřebu si často mýt ruce. Ale je to spíše ke škodě, než k užitku. Častým mytím si totiž ruce výrazně vysušujete, pokožka ztrácí vlhkost a je náchylnější ke stárnutí. Po každém umytí rukou si je namažte hydratačním krémem, tím vysušování zabráníte.

    ss
    Autor: profimedia.cz, www.zloutenky.cz
  • Zkřížené nohy

    Pokud jste zvyklá celý den sedět v kanceláři s nohou přes nohu, výrazně zvyšujete riziko vzniku křečových žil či rozšířených žilek. Zkřížení nohou totiž výrazně narušuje tok krve v žilách. Raději nebuďte za prvotřídní dámu a sedněte si s nohama vedle sebe.

    ...
    Autor: Shutterstock
  • Ohýbání hlavy

    Ne každý, kdo celý den v zaměstnání kouká na monitor, ví, že musí být nastaven přesně v úrovni vašeho pohledu. Na počítač nesmíte hlavu ani sklánět, ale zaklánět. Mohli byste si způsobit velké bolesti v oblasti krční páteře, se kterými se těžko bojuje.

    Naučte se správně sedět u počítače, předejdete tak mnoha zdravotním problémům
    Autor: Isifa.com
  • Okusování tužky

    Znáte to? Během přemýšlení si propiskou poklepáváte na zuby nebo okusujete její konec. Takové věci přece do pusy nepatří! Do úst se vám totiž dostane spousta bakterií a navíc si nevědomky poškozujete sklovinu.

    Okusování tužky není pro vaše zuby nic zdravého.
    Autor: Shutterstock.com

Diskuse ke článku
.