Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

3 jednoduché věci, které s vaším zdravím udělají zázraky

Dejte si pozor na potraviny, které jsou považovány za zdravé, ale ve skutečnosti se vyrovnají jídlu z fast foodu.
5. února 2014 | 14:00

Pro mnoho lidí, znamená zdravý životní styl chození do posilovny, pití nízkokalorických nápojů a počítání kalorií v každém jídle. Ovšem pokud budete dodržovat tyhle tři jednoduché věci, uvidíte, že se celkově změní kvalita vašeho života.


Pijte hodně vody
Co je ta první věc, kterou ráno spolknete? Pro některé je to káva nebo možná kousek toustu. Někteří lidé dokonce vůbec nejedí snídani, přesto, že bylo dokázáno, že je to nejdůležitější jídlo celého dne. Ovšem tady nebudeme rozebírat zdravé snídaně, to co je důležité, předtím, než vůbec na snídani či kávu či cokoli jiného pomyslíte, je voda. Jako první sáhněte ráno po vodě a vypijte ji hodně.


Proč?
Pokud chcete mít více energie, musíte doplnit vodu. Váš organismus celou noc pracoval a teď potřebuje doplnit šťávu. Dehydratace může způsobovat únavu, tak se jí zbavte pěkně hned po ránu.
Také splachujete ranním pitím vody toxiny, které vznikly trávením a připravíte tak organismus na nové látky, kterými ho budete krmit celý den.
Dalším důležitým aspektem pití vody po ránu je to, že nakopává váš metabolismus a tudíž budete během dne mnohem rychleji spalovat.

Dodržování pitného režimu vám zajistí energii a krásný vzhled.
Autor: Shutterstock

Dělejte si čerstvé šťávy
Je jasné, že se vám možná bude zdát investice do odšťavňovače trochu nemístná. Potom taky když si představíte, že si musíte tu šťávu připravit, stroj vyčistit, že je toho trochu moc, ale ono se vám to vrátí na zdraví. Protože vypít denně aspoň sklenici čerstvé šťávy dělá divy. A doma si ji uděláte nejlevněji.

Abyste udělali jednu sklenici džusu, tak k tomu potřebujete docela pěknou hromádku ovoce a zeleniny. Představte si, že všechny ty živiny z ní jsou najednou v té sklence, není to paráda! Je to také mnohem elegantnější řešení, protože zatím co upíjíte šťávu z ovoce, můžete se oblékat, dělat si make-up a je to všechno mnohem čistší a pohodlnější než chroustat mísu ovoce jako králík. Vaše tělo také absorbuje živiny v tekuté formě mnohem rychleji.

Převraťte si na talíři proporce
Zamyslete se nad tím, jak běžně vypadá váš talíř. Vsadili bychom se, že největší část na talíři zabírá nějaké maso nebo protein, které je doplněno stejně velkou porcí sacharidů (chléb, rýže nebo…) a s malinkou porcí zeleniny po straně. Pokud chcete změnit vaše zdraví, pokuste se zaplnit půlku vašeho talíře zeleninou a ovocem a zmenšete porce proteinů a sacharidů.