Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Čištění krve: Úchylka pro upíry nebo seriózní metoda na zlepšení imunity?

Metoda čištění krve má své příznivce i odpůrce.  Podle lékařů však zlepší imunitu i metabolismus.
29. října 2010 | 11:44

Někomu se to může zdát morbidní nebo nechutné, někteří lékaři si ale metodu čištění krve nemohou vynachválit. Při ní se trocha krve vypumpuje z těla ven, pak se nasvítí léčivými UV paprsky a poté se daná krev vrátí zpět do těla. Netradiční metoda by měla zlepšit imunitní systém, zrychlit metabolismus, ale i redukovat tvorbu akné.

Při metodě čištění krve, která se zatím praktikuje hlavně v Německu, Velké Británii a Rusku, se pacientovi pod kůži aplikuje jehla končící trubičkou vedoucí do speciální mašinky. Trubičkou se prožene malé množství krve, asi padesát mililitrů, a v přístroji se poté červená tekutina prosvítí léčivým ultrafialovým zářením. "Vyléčená" krev se poté pacientovi vrátí zpět do těla.

Skvělé výsledky

Účinky jsou prý úžasné. Člověk by se měl po pár sezeních cítit plný energie a měl by se mu zlepšit imunitní systém. Kdo trpí potížemi s cukrovkou, alergiemi nebo nepříjemnými pupínky a dalšími kožními nemocemi, nemusí házet flintu do žita. Právě "krvavá terapie" by mu měla poměrně hodně pomoci. Krevní řečiště se totiž pročistí a doplní tělu chybějící látky.

I když se odborníci zatím přou, jestli je metoda čištění krve účinná, nebo ne, Angličanka Alexia (25) byla s terapií nadmíru spokojená: "Od dvanácti let bojuji s lupénkou. Když jsem se dozvěděla o této metodě, neváhala jsem a šla do toho. Již po čtyřech sezeních jsem viděla pozitivní výsledky. Lupénka se stáhla na minimum. Navíc se teď cítím nabitá energií, dokonce lépe spím."

Čištění krve by mohlo pomoci i těm z nás, kterým je často zima. Pocit zimnice totiž vzniká kvůli špatnému okysličení krve. I v tomto tato metoda boduje. Krev se po pár terapiích znovu okysličí, takže bychom možná konečně v noci mohli zahodit zimní ponožky.

Šli byste na terapii čištění krve? Co si o tom myslíte? Připadá vám to nechutné? Diskutujte pod článkem, váš názor nás zajímá!

Autor: INT, mivr, lenak