Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Srdíčko a rizika, která ho ohrožují

Srdce
14. září 2009 | 07:01

Srdce je to nejcennější, co máme, proto bychom se o něj měli starat tak, aby nám co nejdéle vydrželo.

V naší republice, stejně jako v okolních státech Evropy jsou největší hrozbou pro naše srdce i život kardiovaskulární (srdečně-cévní) onemocnění. Na tento fakt se snaží upozorňovat Světová federace srdce (WHF), která každoročně vyhlašuje Světový den srdce. Jeho cílem je upozornit na nebezpečí pro naše srdce a zdůraznit důležitost úpravy životního stylu, která je tou nejlepší prevencí. Letos připadá Světový den srdce, slavený vždy poslední neděli v září, na 27. září, a jeho oslavy budou probíhat ve více než 100 zemích po celém světě. K oslavám Světového dne srdce se tradičně připojuje také Česká republika.

Čtěte také:
Chilli léčí choroby srdce účinněji než aspirin

Studie prokázala: Oxycholesterol je zabijákem srdce

Překvapení vědci: Popcorn má stejné množství antioxidantů jako ovoce

Každodenní konzumace omega-3 mastných kyselin výrazně zlepšuje stav kardiaků

V následujícím seriálu Vás seznámíme s problematikou srdečně-cévních onemocnění, s jejich rizikovými faktory a způsoby, jak je pozitivně ovlivnit a své srdce lépe chránit. Závěrem seriálu bychom Vás rádi pozvali na Oslavy letošního Světového dne srdce, které proběhnou v Praze na Ladronce, kde se budete moci nejen poradit s odborníky, ale také si bezplatně poslechnout koncert skupin No name a České srdce.

Pamatujte na to, že srdce nám slouží celý život, a proto si zaslouží naši pozornost. I malé kroky tím správným směrem mohou pro naše srdce hodně znamenat.

Zdroj: bezplatná Informační linka Flora 800 175 324

Autor: lena, Věra Králová