Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Léčitelka radí, jak bojovat proti častému nachlazení

Med vám zlepší imunitu.
10. února 2009 | 09:06

Trápí vás zdravotní problémy, nevíte kudy kam? Naše léčitelka Danuše ví, jak vám pomoct. Tentokrát vám poradí, jak lěčit nachlazení bez antibiotik.

Je mi 27 let a už v dětství jsem trpěla častými angínami a nachlazením. V šestnácti mi odstranili krční mandle, ale těžkostí jsem se nezbavila. Už víc než pět roků mám oslabený imunitní systém. Nejhorší je to v chladných a zimních měsících. Poraďte mi, jak se léčit, ale bez antibiotik. Gabriela, Kolín

Léčitelka Danuše vám radí:

Léčitelka Danuše
Autor: archiv

Duchovní příčiny

Snížená obranyschopnost je projevem uzavírání se před něčím. Tak, jako se zavíráme do svých domovů a bytů, zavíráme své srdce před láskou. Když ji rozdáváme, svým pozitivním přístupem přitahujeme ty, kteří nám za ni poděkují. Poděkování a láska jsou tou nejlepší ochranou před čímkoli i před nemocí. Když příliš kritizujeme své okolí, oslabujeme tím svou imunitu. Nemoc nám nabízí možnost odpočinku a s ním i navráceníztracené harmonie.

Teplý bylinkový čaj pomůže.
Autor: SHUTTERSTOCK.COM

Pro všechny platí

Naučme se odpouštět a chápat i ty, kteří nás nenechají svobodně dýchat a znepříjemňují nám život. Pokud se nám podaří naplnit naše domovy láskou, můžeme se uvolnit a povznést nad problémy. Přestaňme lpět na svých představách a malichernostech, abychom mohli znovu zjistit, že svět je krásný a stojí za to v něm žít.

Vaše Danuše

PRAKTICKÉ RADY

1. Nepijte studené, bublinkové nápoje ani alkohol.

2. Oblékejte se teple.

3. Nekuřte.

4. Hodně pijte, ale jen teplé nápoje.

5. Jezte červenou řepu, mrkev a černý rybíz.

6. Užívejte dvakrát denně 10 až 15 kapek propolisu na kostce cukru.

7. Každý večer snězte stroužek česneku.

8. Inhalujte odvar z lipového květu.

Med vám zlepší imunitu
Budete potřebovat: po 15 g skořice, vrbové kůry, vachty trojlisté, malinového listu, meduňky lékařské, šalvěje lékařské, lněného semínka, mochny husí a světlíku lékařského a půl kg medu. Všechny byliny dejte do mixéru, rozdrťte a smíchejte s medem. Podávejte ráno a večer po jídle jednu lžíci. Můžete zapít vodou.

Med vám zlepší imunitu.
Autor: SHUTTERSTOCK.COM

Teplý čaj pomůže
Budete potřebovat: po 7 lžících květu podbělu, jitrocele, divizny, plicníku lékařského a slézu lesního. Ze směsi dejte jednu lžičku do tří deci vroucí vody a nechte deset minut louhovat. Pijte třikrát denně po jídle.

Kloktadlo vás zbaví bolesti v krku
Dvě lžíce šalvěje lékařské zalijte půl litrem vroucí vody a po deseti minutách sceďte. Přidejte lžíci medu a lžíci alkoholu. Kloktejte třikrát denně. Nebo lžíci šalvěje lékařské a lžíci tymiánu zalijte půl litrem vroucí vody a louhujte sedm minut. Teplým lékem kloktejte šestkrát denně.

Autor: připravila: dan; vin