Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Marek zhubnul 25 kilo, stálo ho to 20 tisíc korun!

13. dubna 2012 | 12:42

Mladý student Marek Procházka (22) se díky hrozbě doktorů z bandáže žaludku a braní prášků na tlak rozhodl radikálně změnit svůj život a shodit přebytečná kila. Za tři měsíce tak zhubnul 25 kilogramů a po natáčení šly dolů další tři kila. Fitko, strava a nové oblečení ho stálo 20 tisíc. Peníze však investoval rád.

"Po finanční stránce to nebylo tak hrozné. Jde o fitko, nějaké nové oblečení a pak stravu. Ale spíše mi přijde, že teď za jídlo ušetřím, vařím si sám a neutrácím po restauracích a fastfoodech," řekl Blesk.cz Marek, který s nadšením hubne dál.

"Je to super pocit, dělám teď věci, které jsem dříve nedělal. Asi mi narostlo sebevědomí. Jsem plný energie. Největší problém byl na začátku s pohybem. To bylo fakt peklo se donutit cvičit. Navíc to časově skloubit se školou a prací," vysvětluje Marek, který teď dokončuje diplomovou práci.

Z rodiny a blízkého okolí slyší Marek jen samá pozitiva. Holku ale zatím na svůj nový vzhled nesbalil. "Jéé, já ani nikoho nehledám, sám jsem spokojenej. Až to přijde, tak to přijde," dodává mladý student, který střídavě bydlí u rodičů nebo babičky.

Marek dříve vážil 150 kilo a chtěl by se dostat pod stokilovou hranici. Až dokončí studium, chce se do toho přes léto pořádně opřít a zhubnout ještě více. Do pořadu Jste to, co jíte se přihlásil sám, jelikož ho děsily zdravotní problémy, které by ve dvaadvaceti letech rozhodně nechtěl už řešit.

Autor: Gabriela Mikešová