Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Pavlu kvůli tloušťce opustili dva manželé! Během roku tak zhubla 75 kilo

2. dubna 2012 | 14:24

Pavla Truxová (40) - účastnice loňské řady Jste to, co jíte - během natáčení vůbec nezhubla, protože nedodržovala předepsaný režim. Po skončení natáčení šla ale do sebe a do hubnutí se pustila na vlastní pěst. Mimo jiné také proto, že už jí zkrachovala dvě manželství. Mezi důvody, proč ji chlapi opustili, byla i její tloušťka. Teď po roce zhubla už 75 kg! Nyní váží 115 kg a chce se dostat až na váhu 60 kilogramů.

Pavla Truxová při svých 170 cm vážila 190 kg. Pavla žila s druhým manželem a dospělým synem. Ten jí ale po skončení natáčení opustil kvůli jiné ženě. Podobně dopadlo i její první manželství, ze kterého má syna Davida.

"Můj první manžel mě opustil po povodních v roce 2002 u nás na Mělnicku. S vyplaveným domem ztroskotalo i naše manželství. Opustil mě kvůli starší ženě," vypráví svůj příběh Pavla, která po několika letech našla druhého manžela. "Byli jsme spolu tři roky. Ale manžel začal mít problémy s alkoholem a navíc mi vyčítal, že nejsem tak atraktivní, jako dříve. V hubnutí mě nepodporoval a nakonec mě kvůli mé nadváze po skončení natáčení minulý rok v červnu opustil. Sice tvrdil, že nikoho nemá, ale ze sociální sítě Facebook jsem zjistila, že je ve vztahu s jinou ženou," prozradila dále Pavla.

Paní Pavla trpěla dlouhou dobu tzv. extrémní obezitou. S obezitou bojovala už od dětství. Během života se také potýkala s řadou nemocí. Po porodu hodně zhubla kvůli nemocnému žlučníku. Po operaci ale začala hodně nabírat. Navíc se přesně před dvěma lety léčila s prasečí chřipkou, kdy ležela na infekčním oddělení v umělém spánku na plicní ventilaci.

V její rodině trpěly nadváhou všechny ženy. Paní Pavla se snažila hubnout hladověním, ale to, co shodila, vždycky nabrala zpět i s úroky. Svými až čtrnáctidenními půsty a držením nesmyslných diet si později přivodila morbidní obezitu.

Do pořadu Jste to, co jíte nastoupila po přibližně pětiměsíční dietě, kdy jedla zejména ryby a zeleninu. Podle rodiny ale za všemi problémy vězel nedostatek pohybu a sledování televize. Pavla sama přiznala, že pohyb nemá ráda.

V pořadu se jí bohužel před rokem nepodařilo zhubnout tolik, kolik by chtěla. Ubylo pouze sedm kilogramů, jelikož nedodržovala jídelníček a pokyny doktorky Cajthamlové a doktora Havlíčka. Nakonec její problémy byly ale tak velké, že začala hubnout na vlastní pěst a za rok shodila neuvěřitelných 75 kilogramů. "Už jsem prostě nemohla dál, navíc se zhoršovalo moje zdraví, tak jsem si řekla, že teď nebo nikdy. Držela jsem se striktně svého jídelníčku a začala cvičit. Nyní jsem spokojená a cítím se mnohem lépe. Moje vysněná váha je ale 60 kilogramů," usmívá se Pavla.

Autor: Gabriela Mikešová