Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Jak poznáte dobrého homeopata? Podle množství uzdravených pacientů

V klasické homeopatii se nepoužívají žádné přístroje, protože to není potřebné pro určení správného léku, homeopat pracuje jen s pacientem a svými znalostmi.
9. února 2015 | 06:00

Zajímalo nás, jak vlastně může člověk zjistit, že narazil na dobrého homeopata, který mu skutečně dokáže pomoci. Přinášíme vyjádření lékaře-homeopata Alexandera Fesika, který na toto téma poskytl rozhovor magazínu Blesk pro ženy. 


Je rozdíl mezi homeopatickými léky, které nám homeopat šije na míru, a volně prodejnými homeopatickými léky třeba na chřipku nebo angínu? 
Na závažné stavy a složitá onemocnění je nutná individuální konzultace profesionálního lékaře-homeopata. Ale u běžných potíží (například chřipka a nachlazení) je možné zvolit lék podle příznaků, a přitom zachovat individualitu pacienta. 

...
Autor: Shutterstock.com
Jak poznám dobrého homeopata?
Především by měl mít dostatek zkušeností a stále pracovat s pacienty, mít dostatečnou praxi. Měl by se věnovat homeopatii jako hlavnímu povolání, být všímavý a už na první pohled poznat váš homeopatický typ. Musí si všímat různých detailů a souvislostí, například způsobu podání ruky, oblečení, stylu mluvení, vše v kontextu vašich obtíží. Dobrého lékaře-homeopata poznáte také podle množství uzdravených pacientů. Profesionální homeopat vás však nemusí nijak dlouho zpovídat. V klasické homeopatii se nepoužívají žádné přístroje, protože to není potřebné pro určení správného léku, homeopat pracuje jen s pacientem a svými znalostmi.

Co znamená termín „česká homeopatie“? 
homeopatii se dá říci, že je to léčba „šitá na míru“. Česká homeopatie je speciálně upravená pro českou populaci. Již Hippokratovi se připisuje myšlenka, že jídlo a léky by měly pocházet ze stejného regionu nebo země, odkud pochází pacient. Staří Číňané to odůvodnili tím, že člověk musí být v harmonii s přírodou. Na základě těchto poznatků a zkušeností z léčby české populace vznikly homeopatické léky ze surovin, které jsou původní součástí české flóry (například heřmánek pravý, třezalka tečkovaná, komonice lékařská…). 

Existují nějaká omezení pro pacienta při homeopatické léčbě? 
U některých homeopatik se omezení uvádějí, například omezení v užívání kávy a mentolu, také byste se neměli kuliček dotýkat. U českých homeopatik žádná omezení nejsou, tablety můžete nechat volně rozpustit v ústech, polknout nebo rozpustit ve vodě či mléku, například pro malé dítě. Je to dáno použitím nových technologií při výrobě. 

Autor: lak
Video se připravuje ...