Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

7 nejúčinnějších cviků pro krásné ruce, ploché bříško i pevný zadek!

Najděte si každý den 30 minut na účinné posilovací cviky.
29. ledna 2024 | 06:00

Chcete mít hezky vytvarované tělo? Začněte co nejdříve s posilovacími cviky, které opravdu fungují. Zacvičte si je doma podle videa s fitness trenérkou. Poctivě posilujte a v létě budete za sexbombu!

Video se cviky ZDE

Osobní trenérka z Form Factory Dominika Horáková pro nás připravila 7 účinných cviků na zadeček, stehna, břicho, ramena i ruce. Na posilování paží budete potřebovat lehké činky, které ale můžete nahradit PET lahvemi naplněnými vodou.

7 velmi efektivních cviků

1. Donkey kicks, kdy jste v pozici na všech čtyřech a zanožujete nohy, je super cvik na hýždě. Dbejte na to, abyste měli zpevněný střed těla a neprohýbali se v zádech.

2. Glute bridge posílí zadeček i břicho. Vleže na zádech si pokrčíte nohy a zvedáte pánev nahoru. Opět je důležité u toho zafixovat střed těla.

3. Cvik na zpevnění stehen, kdy na boku zvedáte nohu ke stropu, je klasika, kterou určitě znáte. Důležité je ale správné provedení. Trenérka ho doporučuje cvičit před zrcadlem, abyste mohli kontrolovat, že ležíte rovně.

4. Tlak na ramena může mít různé varianty. My si ho zacvičíme vsedě a s činkami. Důležitý je nejen střed těla, ale i správné sezení, kdy máte nohy plnou vahou položené na zemi.

5. Cvik na tricepsy s jednou činkou vám nejlépe půjde v pozici vkleče. Ohýbejte ruce v lokti tak, aby se činka dostala za hlavu.

6. Medvěd, kdy v poloze na všech čtyřech mírně zvedáte kolena, je velmi účinný na břicho. Pokročilejší si mohou vyzkoušet složitější variantu s "chozením".

7. Mrtvý brouk také posílí vaše bříško. Ležíte na zádech a na střídačku pokládáte protilehlou ruku a nohu. Hlídejte si, ať se neprohýbáte.

VIDEO: Celou sestavu 7 cviků si zacvičte podle videa s fitness trenérkou Dominikou Horákovou.

Video se připravuje ...
7 cviků pro celé tělo • VIDEO: Videoredakce ženských titulů

 

 

Autor: red
Další články z kategorie
Video se připravuje ...