Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

6 cest, jak se přinutit cvičit a zhubnout do plavek

Pořád se vymlouváte a necvičíte? Věřte, že bez pohybu hubnutí nepůjde. Proto jsme pro vás máme 6 triků, jak se k pohybu dokopat.
14. května 2014 | 06:00

Znáte to, dala jste si předsevzetí, že do léta zhubnete, že budete chodit minimálně dvakrát týdně cvičit, jenže... Když dojde na lámání chleba, nikdy se do fitka nevypravíte. Známe několik způsobů, jak se vybičovat!

Co na tom, že máte permanetnku a že jste si stokrát slibovala, že dneska určitě půjdete. Zhruba tři hodiny před plánovaným cvičením začnete vymýšlet, proč byste nešla. Hodinu předtím je už jasné, že jít prostě nemůžete - vždyť na vás doma čeká kopa žehlení, měla byste konečně přerovnat poličku v kuchyni nebo dnes večer dávají film, který jste v kině propásla. Co si budeme nalhávat důvod, proč nejít cvičit se vždycky najde celkem snadno. Zabalit si tašku, vykopat se z domu a skutečně do fitka dorazit je podstatně složitější. Zkuste ale třeba toto:

hubnutí
Autor: Shutterstock.com
1. Určitě doma máte své "hubené" džíny. Ty, které jste nosila v době své největší štíhlosti. Navrhuju: dejte si je do skříně a když začnete hledat výmluvu, proč nemůžete jít cvičit, tak si je zkuste obléknout. Zaručuju vám, že do pěti minut budete mít sbaleno a budete na cestě.

2. Zaplaťte si trenéra. Ne trenérku! Měl by to být muž, který se vám opravdu líbí, který má tak krásný "pekáč buchet" na břichu a přitom je to neuvěřitelný sympaťák. Tenhle chlap vás do fitka dostane v kteroukoli denní i noční hodinu, uvidíte!

velké břicho
Autor: Shutterstock.com
3. Prohlédněte si fotky z loňské dovolené. To jste měla o dvě kila míň a už tenkrát jste se necítila spokojená a slibovala si, že do příštího léta stoprocentně schodíte. Opravdu se zase nechcete na pláži v plavkách cítit dobře? Hurá do posilovny!

4. Odměňujte se. Slibte si, že když půjdete cvičit, uděláte si pak nějakou radost. Co třeba dobrá káva, vinný střik nebo prostě jen nějaký šperk?

Švihadlo
Autor: Shutterstock.com
5. Ano, výmluvy typu: "Na posilovnu nemám peníze, půjdu až příští týden po výplatě", moc dobře známe. Kdo říká, že musíte jít do fitka a platit vstup. Proč si nejít zaběhat po okolí? A co vás zaručeně dobře naladí, že si obléknete tenisky a vyběhnete. Ipad s energickou hudbou to jistí. Píchněte "špunty" do uší, pusťe si "nabušenou" písničku a hned začnete mít chuť se hýbat

6. Vsaďte se. S nejlepší kamarádkou nebo svým mužem. Když nebudete chodit dvakrát týdně cvičit, zaplatíte 1000 Kč nebo si třeba obléknete moravský kroj a půjdete v něm do práce… Cokoli, co vás bude motivovat k činům.

Autor: ros
Další články z kategorie

7 nejúčinnějších cviků pro krásné ruce, ploché bříško i pevný zadek!

7 nejúčinnějších cviků pro krásné ruce, ploché bříško i pevný zadek!

Chcete mít hezky vytvarované tělo? Začněte co nejdříve s posilovacími cviky, které opravdu fungují. Zacvičte si je doma podle videa s fitness trenérkou. … celý článek

Video se připravuje ...