Neděle 22. září 2024
Svátek slaví Darina, zítra Berta
Jasno 21°C

Thajsko v hlavní roli: vydejte se po stopách filmových hrdinů

19. září 2024 | 00:00
Prezentace klienta |

V Thajsku je tak krásně a nabízí takové scenérie, že se stalo oblíbenou destinací filmařů z celého světa. Pojďte se  s námi vydat po stopách známých filmových hitů a navštívit místa, kde se procházeli Leonardo Dicaprio nebo James Bond.

Po stopách Jamese Bonda

Slavná bondovka Muž se zlatou zbraní s Rogerem Moorem v hlavní roli z roku 1974 se natáčela v zálivu Phang Nga Bay. Na ostrov, který je dnes lidově nazýván „ostrovem Jamese Bonda“ se lze dostat během chvíle lodí z největšího thajského ostrova Phuket. Poznávacím znamením tohoto místa je skála z vápence, který vystupuje z vody se jménem Ko Ta Pu. Toto místo je neskutečné fotogenické, celý záliv má asi 400 čtverečních kilometrů a skrývá asi 100 tvarově zajímavých malých ostrůvků.

V hlavní roli „Pláž“

Když se řekne Thajsko, určitě se vám vybaví nádherné bílé pláže a tyrkysové moře, které proslavil právě film Pláž v hlavní roli s Leonardem Dicapriem. Film se v roce 2000 natáčel právě na ostrově Ko Phi Phi Leh v Andamnském moři v jižním Thajsku.  Na pláži Maya způsobil v následujících letech tak velký přetlak turistů, že musela být pláž v roce 2018 uzavřena, protože davy koupajících se fanoušků ničili ekosystémy korálů. Pokud plánujete navštívit tuto ikonickou pláž, vydejte se sem mimo sezonu, od července do listopadu. Na pláž se dostanete pouze lodí a to z ostrova Phuket, Krabi nebo Phi Phi.

Kde se smočila Bridget Jones?

Milujete roztržitou Bridget Jones? Pak si dejte koktejl na pláži Nai Yang, asi hodinu severně od letiště ostrova Phuket. Pláž, kde Bridget v druhém díle S rozumem v koncích skočí oblečená do moře, žádné davy turistů nepřilákala, naopak vás tu čeká božský klid a příjemná atmosféra.

Pařit jedině v Bangkoku

Metropole, která nikdy nespí, je odjakživa v hledáčku filmařů, natáčelo se tu mnoho trháků a jedním z nejslavnějších je určitě komedie Pařba v Bangkoku. Pokud si chcete připadat jako filmový hrdinové na rozlučce se svobodou, pak se ubytujte v luxusním hotelu Lebua State Tower, který je ve skutečnosti mnohem hezčí. Střešní bar vám nabídne úchvatný pohled na celé město a můžete si tu dát drink zvaný „hangovertini“ pojmenovaný právě podle filmu.

Pro fajnšmekry

Pokud jste fanoušci počítačové hry Mortal Kombat, jistě jste viděli i její filmové zpracování roku 1995 s Christopherem Lambertem. Záběry z již legendárního filmového zpracování Mortal Kombat se částečně natáčely poblíž starověkých chrámů ve městě Ayutthaya, které jsou na seznamu dědictví UNESCO. Pokud sem chcete vypravit, jeďte ideálně z Bangkoku vlakem nebo autobusem. Na Ayutthayu si vyhraďte více než jeden den, za vidění stojí určitě královský palác Wat Phra Sri Sanphet, jehož součástí je velká socha pozlaceného Buddhy.

Válečná historie

Bristký důstojník, v hlavní roli Colin Firth, padne během 2. světové války do zajetí a je mučen a nuceně nasazen na stavbu na slavné Železnice smrti. Historický film Koleje osudu z roku 2013 se natáčel v provincii Kanchanaburi západně od Bangkoku a hlavní ženskou roli zde ztvárnila Nicole Kidmann. Pokud se zajímáte o válečnou historii a druhou světovou válku, neměli byste toto místo minout. Po „krvavé“ železnici, kterou postavili vojáci a zajatci holýma rukama v extrémních podmínkách, se dnes můžete také projet a je jednou z nejnavštěvovanějších atrakcí. Doporučujeme koupit si lístek na brzy ráno a až do konečné stanice Nam Tok. Dvouhodinová cesta vám nabídne nejen krásné výhledy, ale i trochu adrenalinové přejezdy přes chatrné dřevěné mosty.