Čtvrtek 19. září 2024
Svátek slaví Zita, zítra Oleg
Polojasno, déšť 21°C

Michal Šmarda: Jaký je jeho sen a politická vize?

17. září 2024 | 00:00
Prezentace klienta |

Starosta a politik prosazující spravedlnost a lepší podmínky je nejen bojovník za práva občanů, ale i oddaný manžel a otec. Navzdory pracovnímu vytížení chce být prospěšný všem a v rozhovoru odhalil i své plány v osobním a politickém životě.

Dlouhodobě se zasazuje o zlepšení podmínek v sociálních službách. „Práce lidí, kteří se starají o nemocné a nemohoucí, si zaslouží mnohem větší respekt,“ říká.

Aby porozuměl jejich náročné a každodenní práci, strávil několik dní jako sociální pracovník. „Byla to jedna z nejtěžších prací, jakou jsem kdy dělal. Po prvním dni jsem byl vyčerpaný,“ sděluje a dodává, že nespravedlnost v tomto sektoru je nutné odstranit. Tento zážitek ho jen utvrdil v tom, že pečovatelé a další zaměstnanci v sociálních službách potřebují spravedlivější ohodnocení a větší společenské uznání.

Autor: Česká strana sociálně demokratická

Je také milujícím otcem

Šmarda, představitel Sociální demokracie, však nežije jen prací. Jako otec a manžel se snaží najít rovnováhu mezi rodinným životem a svou politickou angažovaností. „Jakmile nemám pracovní povinnosti, trávím všechen čas s rodinou,“ vysvětluje. I běžné domácí činnosti se pro něj staly příležitostí ke společným chvílím s dětmi. „Při domácích pracích si užijeme kolikrát více legrace, než když jedeme na výlet,“ směje se. Pro Šmardu je důležité, aby jeho děti viděly, že být užitečný není jen záležitost práce, ale i rodinného života.

Je pro něj důležité, aby jeho děti viděly, že pomáhat druhým je správné. Chce, aby v něm měly vzor člověka, který je vždy připraven pomoct těm, kteří to potřebují, a doufá, že i ony budou v budoucnu jednat stejně. Sám se bude snažit je k tomu vést a ukazovat jim, že pomoc druhým je důležitou hodnotou. „Kdyby si z mé práce děti vzaly, že je správné pomáhat druhým, tak bych měl největší radost,“ svěřil se se svým snem.

Další informace a kompletní rozhovor najdete ve videu zde:

Video se připravuje ...
 • VIDEO: CnSee