Úterý 17. září 2024
Svátek slaví Naděžda, zítra Kryštof
Oblačno, déšť 18°C

Jak na dokonalé odlíčení a vyčištění pleti

11. září 2024 | 00:00
Prezentace klienta |

Každodenní odličování pleti je základ a způsob, jakým udržíme svou pleť zdravou a krásnou. Abychom vám pomohli dosáhnout těch nejlepších výsledků, prozradíme vám několik osvědčených triků a také to, jakým chybám se během každodenní péče o pleť vyhnout.

Méně je někdy více

Odličování ani péče o pleť by neměla být žádná věda. Základem je kvalitní bavlněný ručník, který budete používat pouze na pleť a ideálně po jednom či dvou použitích jej hoďte do pračky. Dalším nezbytným pomocníkem k odličování jsou vatové odličovací tamponky, třeba ty značky Linteo, které jsou vyrobeny ze stoprocentně organické bavlny a jsou tak ideální i pro velmi citlivou pleť. Dále si připravte své oblíbené odličovací přípravky. Sáhnout můžete po přírodních olejích či odličovacích mlécích. Možností je spousta a každému z nás sedí něco jiného.

Na vatové polštářky naneste váš oblíbený odličovací přípravek, začněte s odlíčením očí a postupujte směrem ke rtům. Snížíte tím riziko přenosu make-upu a bakterií na citlivější čísti obličeje. V žádném případě byste pokožku neměli třít zbytečnou silou. Odličovat bychom měli jemnými krouživými pohyby. Samozřejmostí jsou kvalitní přípravky, které vám s odlíčením pomohou. Během odličování a péče o pleť nezapomínejte ani na dekolt.

Autor: Melitrade a.s.

Zvláštní pozornost bychom měli věnovat odličování očí, které jsou velmi citlivé na jakékoli podráždění. Na vatový tamponek naneste pár kapek svého oblíbeného odličovacího oleje či jiného přípravku, jemně přiložte na oko a nechte pár minut působit. Olej či odličovací mléko oční make-up rozpustí a vy už jej pak jenom jemně setřete. Tento postup opakujte, dokud nebudete mít oční okolí dokonale odlíčené.

Následná péče

Po odlíčení a důkladném vyčištění pleti vaším oblíbeným přípravkem je čas na péči a pořádnou dávku hydratace. Na osušenou pleť naneste tonikum, případně růžovou či levandulovou vodu, které pleť dočistí, zklidní a připraví na nanesení pečujícího séra a denního / nočního krému. Na trhu je celá řada produktů a značek, vybere si tak opravdu každý podle svých preferencí a hlavně svého typu pleti.

Autor: Melitrade a.s.

Odličovací tamponky

Na trhu najdete samozřejmě i pratelné odličovací tamponky, které však ne vždy splňují naše požadavky. Například na cesty nejsou úplně ideální. Pokud chcete být šetrní k přírodě, ale přesto používat jednorázové tamponky nejenom na odličování, sáhněte po těch, které jsou vyrobeny ze stoprocentní bavlny a jsou rozložitelné – jako jsou například vatové polštářky Linteo 120ks. Díky praktickému balení je pohodlně sbalíte na jakoukoli cestu.