Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

5 nejkrásnějších pláží Španělska! Tyhle rozhodně stojí za návštěvu!

  • Nejkrásnější pláže pevninského Španělska
    11. srpna 2023 | 06:00

    Chystáte se letošní dovolenou strávit v prosluněném pevninském Španělsku a zajímá vás, jaké pláže byste si rozhodně neměla nechat uniknout? Přinášíme vám seznam těch nejlákavějších a nejkrásnějších, které rozhodně stojí za návštěvu. Tak nezbývá než sbalit ručník, plavky, opalovací krém a hurá na pláž!

  • Sant Pol de Mar na Costa Brava

    Abyste dorazili na téměř jeden kilometr dlouhou písečnou pláž Sant Pol de Mar, nemusíte jet daleko. Nachází se totiž hned na severu Španělska, konkrétně v oblasti Costa Brava. Na místě najdete zátoku s průzračně čistou tyrkysovou vodou a můžete se kochat také písečnými dunami všude kolem pláže. Tohle místo je téměř ideální pro pobyt s dětmi. Celá rodina ocení zejména pozvolný vstup do moře a také možnosti vodních sportů, které zde mají zázemí. Nudit se tak rozhodně nebudete a každý si tu přijde na své.

    VIDEO: Jak vypadají pravidelné boje o místo k opalování ve španělském Tenerife? Podívejte se:

    Video se připravuje ...
    Boje o místo k opalování jsou ve španělském Tenerife na denním pořádku. • VIDEO: TikTok / @chloeturner_1

  • Barceloneta v Barceloně

    Pokud plánujete strávit několik dní v Barceloně, za krásnými plážemi nebudete muset cestovat daleko. Jedna z nejoblíbenějších pláží se nachází přímo v tomto úchvatném městě plném nádherných katedrál a zajímavých památek. Jméno Barceloneta získala turisty i místními hojně navštěvovaná pláž po stejnojmenné čtvrti katalánské metropole. Není se čemu divit, že je lidmi tak vyhledávaná. Najdete zde totiž všechny potřebné a užitečné služby pro návštěvníky od veřejných sprch přes WC až po převlékací kabinky a dětská hřiště.

    K zapůjčení a pronájmu jsou tu dobře dostupná lehátka. Pláž je bezbariérová a mohou ji navštěvovat i lidé se zdravotním postižením nebo sníženou pohyblivostí. Na pláži pracuje ochotný personál, který těm, kdo to potřebují, mimo jiné pomůže do vody i z vody. Na výběr tu máte z celé řady sportů, vedle gymnastického hřiště se na ní nachází to volejbalové nebo to na plážový tenis. Samozřejmostí je i nabídka vodních sportů. Další výhodou je i fakt, že se na pláž dostanete z centra města pohodlně MHD. Na stejnojmennou zastávku (Barceloneta) jezdí linka metra.

  • Playa de Aiguablava, Costa Brava

    V žebříčku nejkrásnějších pláží Katalánska vede jednoznačně Playa de Aiguablava na Costa Brava. U pláže je laguna s průzračně čistou vodou, navíc se na pláži nachází jemný písek. Procházka bosými chodidly po této pláži bývá skutečně nezapomenutelná. U pláže a v jejím blízkém okolí najdete množství barů i restaurací, takže si zde přijdou na své milovníci dobrého jídla i společenští jedinci. Jedinou nevýhodou může být to, že je pláž kvůli oblibě hojně navštěvovaná. Vyplatí se proto přijet na ni dříve nebo rovnou brzy ráno, abyste si zabrali místo nejvhodnější pro vstup do vody i k opalování. Mimo jiné se tím vyhnete také potenciálním problémům se zaparkováním.

  • Carboneras v Almería, Andalusie

    Jedno z předních míst mezi vyhlášenými nejkrásnějšími plážemi Andalusie obsadila pláž Carboneras v Almería. Nachází se v přírodním parku Cabo de Gata-Níjar a kolem dokola rostou vzrostlé a obdivuhodné palmy. Na své si tak na této pláži přijdou nejen fanoušci potápění a šnorchlování díky průzračně čisté vodě, ale také milovníci přírody a krásného prostředí.

  • Santa Ana v Benalmádeně

    Ideální rodinnou pláží je půl kilometru dlouhá pláž Santa Ana v Benalmádeně. Má totiž pozvolný vstup a moře u břehu je mělké, takže je bezpečnější i pro děti. Santa Ana patří mezi místa jako stvořená pro romantické procházky při měsíčku, oblíbená je i u běžců. Na pláži jsou nabízeny také lehátka a slunečníky k pronájmu, a to za cenu kolem devíti eur na celý den. Na místě je také možné zapůjčit si vybavení pro různé vodní sporty. K dispozici jsou například kajaky, paddleboardy a další zábavná plavidla.

     

Autor: Tereza Brožová
Diskuse ke článku
.