Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

5 nejkrásnějších písečných pláží v Chorvatsku. Tady si budete připadat jako v pohádce!

  • Pláž Podrače v Chorvatsku
    11. srpna 2023 | 05:00

    Chorvatsko je bezesporu jednou z nejoblíbenějších letních destinací, kam míří mnoho Čechů užít si zaslouženou dovolenou. Tato země na pobřeží Jadranu je známá pro své oblázkové pláže. Ale pozor! I zde najdete místa, která byste si lehce mohli splést s karibským pobřežím. Našli jsme pro vás 5 těch nejkrásnějších pláží, které rozhodně stojí za návštěvu.

  • 5. místo: Pláž Rajska plaža

    Pláž Rajska Plaža
    Autor: archiv

    Rajska plaža situovaná na poloostrově Lopar, který je součástí devátého největšího ostrova Rab. Tento ostrov leží v severním Jadranu. Patří do Přímořsko-gorskokotarské župy a nachází se v Kvarnerském zálivu. Ostrov je 22 km dlouhý, má rozlohu 91 km² a žije zde 9328 obyvatel.

    Rajska plaža je dlouhá 1,5 km a celý její povrch je pokrytý jemným zlatavým pískem. Díky svým kvalitám a křišťálově čistému moři je oceněna Modrou vlajkou. Vstup do vody je pozvolný, a je tudíž vhodný i pro děti. Na této nádherné písečné pláži najdete vše, co potřebujete k příjemně strávenému dni: sprchy, bary, restaurace i sportovní vyžití.

    VIDEO: Sex na pláži. Jaké pokuty za to hrozí v zahraničí?

    Video se připravuje ...
    Sex na pláži. Jaké pokuty za to hrozí v zahraničí? • VIDEO: Videohub

  • 4. místo: Pláž Prapratno

    Pláž Prapratno
    Autor: istock.com

    Pláž Prapratno najdete v jihovýchodní části 65 km dlouhého poloostrova Pelješac v jižní Dalmácii. Jméno Pelješac je pravděpodobně odvozeno od jména kopce nad městem Orebić, který se nazývá Pelisac. Jemný písek najdete jak při vstupu do moře, tak i na jeho dně. Orientace pláže na jih zaručuje sluníčko po celý den. Výhodou je také její obloukovitý tvar, protože vás zde nebude obtěžovat vítr.

  • 3. místo: Pláž Crvena luka

    Pláž Crvena Luka
    Autor: istock.com

    Písečná část pláže, která je 150 m dlouhá, se nachází v nejhlubší části skryté zátoky. Nachází se zhruba 5 km jihovýchodně od Biogradu na Moru, v severní Dalmácii v Chorvatsku a 28 km jihovýchodně od centra Zadaru. Krásná klidná zátoka s křišťálově čistou vodou lemovaná borovicovými lesy je ideální volbou pro všechny, kteří si chtějí užít klid a pohodu.

  • 2. místo: Pláž Slanica

    Pláž Slanica
    Autor: istock.com

    Pláž Slanica se nachází na překrásném ostrově Murter, který leží v Šibenicko-kninské župě. Písečnou pláž Slanica s nádherným bílým pískem najdete ve stejnojmenném městě. Právem patří mezi nejoblíbenější na ostrově. Okolní zeleň poskytuje pláži přírodní stín a můžete zde strávit krásný odpočinkový den. Nacházejí se zde různé bary a restaurace, kde můžete ochutnat spoustu dalmatských specialit.

  • 1. místo: Pláž Sakarun

    Pláž Sakarun
    Autor: istock.com

    Tato pláž se nachází na ostrově Dugi otok a za nás je rozhodně vítězem. Je chráněnou přírodní rezervací, ve které je povoleno stavět jen na vybraných lokalitách a pouze malé domky, výstavba výškových budov a hotelů není povolena. Ostrov patří administrativně k Zadarské župě v Chorvatsku. Na ostrově žije pouze 1772 obyvatel. Nedotčená pláž Sakarun s bílým pískem se táhne téměř kilometr a je lemována nádhernou přírodou. Exotický ráz umocňuje karibsky modrá voda, která je na Jadranu vzácností. Sakarun uspokojí milovníky písečných pláží na jedničku.

Autor: Martina Miláčková
Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...